Çalışanıyla ilişkisi olduğu tespit edilen bakan görevden alındı

featured

Yeni Zelanda’da çalışanıyla ilişkisi olduğu belirlenen Göçmen Bakanı, başbakan tarafından görevinden alındı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Başbakanlığın resmi internet sayfasından yazılı bir açıklama yaptı. Ardern, Göçmen Bakanı Lees Galloway ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti. Görüşmede Göçmen Bakan’ın personeliyle ilişkisi olduğu iddialarını kabul ettiğini belirten başbakan Jacinda Ardern, bakan Galloway’ı görevden aldığını söyledi.

Bakan hakkındaki personeliyle ilişkisi olduğu yönündeki bilgilendirmenin Yeni Zelanda’da ana muhalefetteki Ulusal Parti lideri Judith Collins tarafından elektronik posta yoluyla kendisine ulaştığını belirten Başbakan Ardern, “Bakanla oturdum, ona bir dizi soru ve iddiayı sordum. Daha önce ofisinde ve bakanlığa bağlı ajanslardan birinde çalışan kişiyle anlaşmalı bir ilişkinin gerçekleştiğini doğruladı” ifadelerini kullandı.

Bu ilişkiye girmesiyle sorumluluk alanlarında çalışma standardı ve kültürü oluşturmakla görevli bakanının, bu sorumluğunu yerine getirmeyerek yetkisini amacının dışında kullandığını ve bu yüzden görevden alındığını ifade eden Ardern, “Bir bakan olarak yaptığı davranışları, ona olan güvenimi kaybetmeme yol açtı. Bakan, eylemlerinin tüm sorumluğunu ve aldığım kararı kabul etti. Ayrıca bir sonraki seçimde aday olmamaya karar verdi.” bilgisini paylaştı.

Bakan Galloway özür diledi

Yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ardern’in verdiği kararı kabul ettiğini ve herkesten özür dilediğini belirten Galloway da “Görevimde tamamen uygunsuz davrandım ve bakan olarak göreve devam edemezdim. Ailemden onları hayal kırıklığına uğrattığım için özür dilerim. Ayrıca eylemlerimden zarar gören herkesten özür diliyorum” dedi.

Galloway’ın görevden alınmasıyla portföyünde yer alan, Göçmen Bakanlığını Kris Faafoi, Kaza Tazminat Bakanlığını Carmel Sepuloni, İşyeri İlişkileri ve Güvenlik Bakanlığını Andrew Little yürütecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir