Metin ve Nejla Büyükşen cinayetinde Abdullah Başdemir’le birlikte toplamda 6 isim gözaltında

Konya'da 3,5 yıl önce öldürülen ve günlerce konuşulan Nejla-Metin Büyükşen çifti cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında aralarında tutuklu bulunan azmettirici Abdullah Başdemir'in 2 kardeşinin de olduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

featured

Konya’da 3,5 yıl önce öldürülen Nejla ve Metin Büyükşen cinayeti soruşturmasında aralarında tutuklu bulunan azmettirici Abdullah Başdemir’in 2 kardeşinin de olduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

KAR MASKELİ SALDIRGAN TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜLER

Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen ve eşi Nejla Büyükşen 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürüldü.

Çiftin kızları Fatma Büşra ise saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtuldu. Müge Anlı tarafından konunun gündeme getirilmesinin ardından jandarma bünyesinde kurulan özel ekibin çalışması sonucu 9 ay önce şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Operasyon kapsamında cinayeti azmettirdiği ileri sürülen Abdullah Başdemir (47) sevgilisi Esra Taş ile onlara yardım ettikleri ileri sürülen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek tutuklandı.

Mustafa Okşen tutuklu bulunduğu cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş, Zekeriya Okşen ve Abdulhamid Uzbek ise soruşturma aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

6 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme daha yaşandı.

Yapılan eş zamanlı operasyonda 4 şüpheli Çumra’da 2 şüpheli de Beyşehir ilçelerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin arasında tutuklu bulunan Abdullah Başdemir’in 2 kardeşinin de olduğu belirtildi. Şüphelilerin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Soruşturma ile ilgili son 1 ay içerisinde 12 kişi gözaltına alınmış, şüpheliler savcılık ve jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir