Büyükşen çifti cinayetinde gözaltına alınan 7 kişi serbest kaldı

Konya'da Metin ile Necla Büyükşen çiftinin 3,5 yıl önce maskeli biri tarafından av tüfeği ile vurularak öldürülmesiyle alakalı soruşturma kapsamında dün 7 kişi gözaltına alınmıştı. Bu gözaltıların ardından flaş bir gelişme daha yaşandı. 7 zanlının ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

featured

Büyükşen çifti cinayeti, Türkiye’de uzun süre konuşulmuş ve gündemin en çok araştırılan konularından bir tanesi haline geldi. Cinayetle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dün Metin ile Necla Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili olarak 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenilmişti.

SERBEST BIRAKILDILAR

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 zanlının ifadeleri alındı.

Şüphelilerin işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

BÜYÜKŞEN ÇİFTİ CİNAYETİNDE NE OLMUŞTU?

Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi’nde 3 Eylül 2018’de evlerinde maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çifti hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı.

Olaya ilişkin 13 Temmuz’da yeniden soruşturma başlatılmış, jandarma ekiplerince 25 şüpheli yakalanmıştı.

Sorgulama neticesinde adliyeye sevk edilen zanlılardan Esra T. ile Abdullah B. “kasten öldürmeye azmettirme”, Mustafa O. ve Zekeriya O. da “kasten öldürmeye yardım etme” suçlamasıyla tutuklanmış, 21 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Türkiye’nin konuştuğu Büyükşen cinayetinde flaş gelişme! Cinayet faili Afgan çoban Abdulhamid Uzbek tahliye edildi

Jandarma ekiplerince yapılan çalışma neticesinde Ankara’da yakalanan Afganistan uyruklu şüpheli A.U. da çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Afganistan uyruklu A.U. ile Zekeriya O. adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Büyükşen cinayetinde çarpıcı iddia! Katil zanlısı olarak tutuklanan Abdulhamid Uzbek, cinayet tarihinde Çankırı’da mıydı?

Tutuklu sanıklardan Mustafa O. ise cezaevinde rahatsızlanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir