Zincirleme ‘kiracı’ skandalı! Daire sahibine ‘sahte ev sahibi’ şoku

Konut sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren olay! Evini zincirleme kiraya veren kiracıları gören ev sahibinin anlattıkları dinleyenleri adeta şoke etti. Mülk sahibi ise kendini ‘ev sahibi’ olarak tanıtan kişiyle konuşunca neye uğradığını şaşırdı. İşte akılalmaz olayın detayları.

featured

İstanbulü yükçekmece’de yaşanan olay ev sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Gazetevatan’dan Yasin Arslan’ın haberine göre, 2016 yılında evini alan ve hala taksitlerini ödeyen A.A., evini E.A.’ya kiraya verdi. Bir süre sonra yurt dışına çıktığını ve anahtarı abisine bıraktığını belirten E.A., abisinin boş kalmasın diye evi başkasına kiraya verdiğini söyledi. Olaylar zinciri ise bundan sonra başladı.

Kiracısı E.A.’nın abisinin evi kiraladığı kişinin de bir başkasına evi kiraladığını belirten A.A, “Sonrasında kiracım bana şunu söyledi; ‘abi ben İstanbul’a geri dönüyorum ama abim kiracıyı çıkaramıyor’ dedi. Sonrasında benden yardımcı olmam için rica etti. ‘En azından kira kontratını bana gönder ben kaybettim, bunu gösterirsek çıkarabiliriz’ dedi. Ben de o sırada, şehir dışına çıktığım için hemen müdahale edemedim ama bu sorunu hemen çözmesi gerektiğini söyledim” ifadelerini kullandı.

Yaşananlardan 15 gün sonra İstanbul’a geri döndüğünü söyleyen A., “Aradım sordum ne yaptınız diye. O da ‘abi hala çıkaramadık’ dedi. Bu cevabı duyunca bu kez ben eve gittim. Kapıyı çaldım tanımadığım biri çıktı. Adını sordum ve tanıştık. Sen hangi vasıfla evdesin diye sordum, o da bana ‘ben bu evi kiraladım’ dedi” şeklinde konuştu.

“KİMSE KİMSEYİ TANIMIYOR”

Evi kiraya verdiği E.A. ile evde oturanlar arasında zincirleme 4-5 kiracı olduğunu herkesin kendini kiracı olarak tanıttığını anlatan A., “Kiraladığı kişi benim kiraya verdiğim kişiyi tanımıyor, benim kiracı da onları tanımıyor. Yani zincirleme bir bilinmezlik var. Hemen polisi arayacağımı söyledim ve tepki gösterdim. Tabii böyle tartışma yaşanmasının ardından kiracı olduğunu iddia eden şahıs bana yardımcı olmaya başladı. Durumu anlattı, ‘bana biraz zaman verebilir misin’ dedi” sözlerini aktardı.

“BİRİ BENİ ARAYIP ‘EV BENİM’ DEDİ”

A., bunun üzerine şahısları derhal evden çıkmaları için uyardığına dikkati çekerek, “Eşyaları toparlarken eve sürekli birileri girip çıktı. O sırada evden çıkmasını söylediğim kişi benimle konuşması için bir şahsı telefona verdi. O kişi de bana ‘çocuklara dokunma, bu evin sahibi benim’ dedi. Ben adeta şoke oldum. ‘Nasıl senin olur, evin tapusu bende ve hala bu evin kredisini ödüyorum” diye tepki gösterdim. Biraz tartışma yaşadıktan sonra asıl kiracım dahil hepsini evden çıkardım” dedi.

“15 GÜNLÜK KİRA 4 BİN LİRA”

Evinin perişan vaziyette olduğunu belirten ve 4 ya da 5 kişiye zincirleme kiraya verilmesine çok şaşırdığını ifade eden A., “Ben aylık 3000 TL’ye kiralamıştım. Onlar ise 15 günlüğüne 4000 almış. Zannediyorum evi günlük kiralık olarak da kullanıp kazanç elde etmişlerdir. Ev sahipleri eğer dairelerinden çok uzak değilse ara ara kiraya verdiği evlerini ziyaret etsin. Aynı olay bir daha yaşanmasın. Allah korusun evde haberim olmadan kötü olaylar yaşanabilirdi. Hemen olayın farkında varıp önlem aldık” uyarısında bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir