Bursa’daki yangından korkunç detaylar! Sobayı yakıp uykuya daldılar…

Bursa'daki yangında 8 çocuk ve annenin ölümü Türkiye'yi kahretti. Ülkeyi yasa boğan yangınla ilgili yeni detaylar ortaya çıkarken başka bir tablo da komşuların ifadelerinde yer aldı. Yangında hayatını kaybeden Suriyelilerin komşuları yaşadıkları acıyı şu sözlerle dile getirdi: ‘’Her gün gördüğüm çocuklar. Bizim çocuklarımız neyse aynı onları da o şekilde görüyorduk…’’

featured

Bursa‘nın Yıldırım ilçesinde, önceki gece, 4 katlı bir binanın ikinci katında meydana gelen ve 8 çocuk ile bir kadının öldüğü yangının detayları ortaya çıktı. İtfaiyenin ilk tespitlerine göre, aile sobayı yakıp uykuya daldı. Ancak, sobanın borusuna takılı olan plastik aparat bir süre sonra eriyerek yere akınca yangın çıktı.

Yangın sonrası kahreden haber kısa sürede Türkiye’nin gündemine oturdu. Yangında vefat eden çocuklar ve anne ile ilgili komşularının ifadeleri de yürek burktu. İşte detaylar…

ZEHİRLENDİLER

Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki yangında oluşan yoğun duman, o odada bulunan 5 çocuk ve diğer odadaki anne ile 3 çocuğunu zehirledi. Ardından alevler büyüyerek önce odayı, ardından evi sardı.

İHBAR SONRASI GECE YARISI SÖNDÜRÜLEBİLDİ

Saat 23.52’de yapılan ihbar üzerine eve gelen itfaiye yangını söndürdü.

Ölenlerin Suriye uyruklu Amina Eltaha Elmuse (31) ile yaşları 1 ila 11 arası değişen 6 çocuğu ve 2 yeğeninin olduğu belirlendi.

Ancak anne Amina Eltaha Elmuse (31), çocukları Yasir (1), Ahmed (4), Gerem (6), Merem (9), Ali (10 ) ve Muhammed Aljasem Cesim (3) ile kuzenleri Ahmed (10) ve Ali El Cesim’in (11) hayatını kaybettiği belirlendi.

BABALARI İSTANBUL’A GİTMİŞTİ

İki kardeşin babalarının, bir gün önce yakınlarının cenazesi için İstanbul’a gittiği ve çocukları ağabeyinin evine misafir olarak bıraktığı öğrenildi.

Aile, ölüme uykuda yakalanırken, kâğıt toplayarak ailesini geçindirmeye çalışan baba Hüseyin El Cesim’in olay sırasında bir yakınına taziyeye gittiği, yangını duyunca eve koşup çocukları kurtarmaya çalıştığı ve dumandan etkilendiği öğrenildi.

Facianın kurbanları için dün, Mihraplı Camii’nde öğle namazını müteakip tören düzenlendi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU TESELLİ ETTİ

Yan yana dizilen 9 tabut yürekleri dağlarken, tedavisinin ardından cenazeye gelen ve güçlükle ayakta duran Hüseyin El Cesim’i (32), törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu teselli etti.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı törenin ardından cenazeler, Erdoğanköy Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

5 YIL ÖNCE AİLECE TÜRKİYE’YE SIĞINDILAR

Ailenin, ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye 5 yıl önce sığındığı ve yangın çıkan eve Bursa’daki başka bir adresten yaklaşık 1.5 ay önce taşındıkları öğrenildi.

Yanan evin karşısındaki fabrikanın çalışanlarından Mehmet Kerem, “Her gün gördüğüm çocuklar. Sevimli çocuklardı. Bizim çocuklarımız neyse aynı onlar da o şekilde gördüğümüz insanlardı” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise,1 Cumhuriyet Başsavcı vekili ile 3 savcının nezaretinde olay yeri ve bilirkişi incelemesi ile delil toplama işlemlerinin devam ettiği, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.

Yangında yaşamını yitiren 8’i çocuk 9 kişinin cansız bedeni, olay yerindeki savcılık incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yangınla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.

Adli Tıp önünde ayakta durmakta güçlük çeken baba Husseın Aljasem’i yakınları teselli etmeye çalıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir