Milli golcü Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti!

Fransa'nın Lille takımında top koşturan milli futbolcu Burak Yılmaz, Chelsea karşısında attığı golle Şampiyonlar Ligi tarihine geçti.

featured

Milli futbolcu Burak Yılmaz, geçtiğimiz sezon Lille formasıyla Fransa Ligue 1’de şampiyonluk ipini göğüslemişti. Bu şampiyonlukta milli futbolcular Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in de büyük payı vardı. Bu sezon istediği performansı ortaya koyamayan Burak Yılmaz, zaman zaman rakip fileleri havalandırıyor. Milli futbolcu, Lille taraftarlarını sevindiren gollerinden birini bu akşam kaydederek tarihe geçti. Toplamda Şampiyonlar Ligi’ndeki 13’üncü golünü atan Burak Yılmaz, devler arenasında bu sezon 3 kez fileleri havalandırdı.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda İngiliz temsilcisi Chelsea’yi ağırlıyor. İlk maçı 2-0 kaybeden Lille, Burak Yılmaz’ın 38’inci dakikada penaltıdan kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. Ardından İngiliz ekibi, ilk yarının son dakikasında Christian Pulisic ile eşitliği yakaladı. Daha sonra Azpilicueta’nın ayağından ikinci golü bulan Chelsea, 2-1 öne geçti.

https://twitter.com/BosmanSports/status/1504209788489580547

LİSTENİN İLK İKİ SIRASINDA KİMLER YER ALIYOR?

36 yaşındaki milli futbolcu Burak Yılmaz, Chelsea karşısında attığı golle Şampiyonlar Ligi’nde tarihe geçti. Milli oyuncu, Paolo Maldini ve Ryan Gigs’in ardından Şampiyonlar Ligi’nde eleme turlarında gol atan en yaşlı 3. futbolcu oldu. Listenin 1. sırasında Manchester United’ın efsane futbolcusu Ryan Giggs yer alırken, 2. sırada yine efsane bir isim, Milanlı Paolo Maldini bulunuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir