Burak Yılmaz Lille’de sezonun en iyi oyuncusu seçildi

featured

Fransa’da Lille’in 10 yıl aradan sonra tarihinin dördüncü şampiyonluğuna ulaşmasında büyük pay sahibi olan Burak Yılmaz sezonun en iyi futbolcusu seçildi. Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik ile birlikte Türkiye’yi temsil eden milli futbolcu attığı gollerle takımını şampiyonluğa taşıdı.

Son 6 maçta attığı 6 kritik golle Lille’i yarışta tutan ve ipi göğüsleyen Burak Yılmaz Fransa’da gazete manşetlerine çıkmıştı.

28 maçta 16 gol 5 asist

Ligue 1’de 28 maçta 16 gol, 5 asist yapan yıldız oyuncu 2020-21 sezonunun en değerlisi oldu.

Lille kulübü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Burak Yılmaz’ı Türkçe mesajla kutladı. Lille’de Aralık ve Nisan aylarının en değerli oyuncusu olan Burak Yılmaz sezon genelinde de oyların büyük çoğunluğunu (%52.5) alarak ilk sırayı aldı.

“Taraftarların kalbini kazandı”

Kulüpten yapılan açıklamada, taraftarların yüzde 52,5 oyuyla sezonun futbolcusu ödülünü Burak Yılmaz’ın kazandığı belirtildi. Lille’in diğer futbolcuları Mike Maignan’ın yüzde 28,7 ve Benjamin Andre’nin yüzde 9,6 oy aldığı ifade edilen açıklamada, “Kral (Burak Yılmaz) kesinlikle Lille taraftarlarının kalbini kazandı. 16’si Ligue 1’de olmak üzere tüm müsabakalarda 18 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımda aralık ve nisan aylarının futbolcusu seçilmesinin ardından sezonun futbolcusu oldu.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, milli futbolcu tebrik edildi. Burak Yılmaz, sezon içinde sakatlık geçirmesine rağmen özellikle ligin son haftalarında attığı gollerle takımının şampiyonluk yarışında avantajlı konumda bulunmasına büyük katkı sağladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir