Skandal festivalden yeni görüntü! Burak Haktanır’a ‘Zıpçıktı’ diyerek hakaret eden Korhan Abay’a tepki

Boğaziçi Film Festivali’nde PKK destekçisi Şebnem Korur Fincancı propagandası yapanlara tepki gösteren ünlü oyuncu Burak Haktanır’a, ‘’Zıpçıktı’’ diyerek hakaret eden programın sunucusu Korhan Abay, sosyal medyada tepki çekti.

featured

Geçtiğimiz gün Boğaziçi Film Festivali’nde yönetmen ve senarist Özcan Alper, aldığı ödülü Türk Silahlı Kuvvetlerine kimyasal silah iftirası nedeniyle tutuklanan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya ithaf etti.

Alper, “Şebnem Korur Fincancı, sadece barış dediği için maalesef linç kampanyasına maruz kaldı, umarım son olur, umarım cezaevinden çıkar, bu ödülü ona itfah ediyorum” dedi.

‘’PKK SAYFALARININ ÖVDÜĞÜ O KADIN TSK’YA İFTİRA ATTI’’

Katılımcılar arasında bulunan oyuncu Burak Haktanır ise Alper’e, “PKK sayfalarının övdüğü o kadın, TSK’ya iftira attı” sözleriyle tepki gösterdi.

‘’ÇOK ERİL BİR DİL KULLANIYORSUNUZ’’

Sahnede bulunan diğer bir oyuncu Selcen Ergün ise Haktanır’ın bu çıkışına, “Çok eril bir dil kullanıyorsunuz” dedi.

Haktanır bu kez Ergün’e, “Neyini anlamıyorsun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftira atıyor” diyerek karşılık verdi.

MERVE DİZDAR’DAN ALKIŞLI DESTEK!

TRT’de yayınlanan Masumlar Apartmanı’nda oynadığı Gülben rolü ile Türkiye’nin sevdiği oyuncular arasına giren Merve Dizdar ise o anlarda PKK destekçisi Fincancı’yı alkışlayarak tepki çekti.

KORHAN ABAY’DAN HAKTANIR’A: ‘’ZIPÇIKTI’’

Söz konusu skandal olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde programın sunucusu Korhan Abay’ın ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri kendini savunabilecek güce sahip. Zıp çıktı” sözleriyle Haktanır’a hakaret ettiği ortaya çıktı.

ZIPÇIKTI NEDİR?

Zıpçıktı’nın Türk Dil Kurumuna göre 2 anlamı vardır.

1-) Görgüsüz, fırsatçı kimse

2-) Türedi

Yaptığı haklı protesto sonrası konuşan Haktanır, ‘’Belki bu yaptığım kariyerime mal olacak ancak umurumda değil. Mehmetçiğe sahip çıkmak hepimizin görevi’’ dedi.

Olay sonrasında oyuncu Burak Haktanır, salonu terk etti.

Korhan Abay’ın sözleri sosyal medyada da gündem oldu. Kullanıcıların Abay’a gösterdiği tepkiler ise şöyle;

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir