Burak Elmas istifa edecek mi? Yeni seçim tarihi belli oldu…

Galatasaray Başkan Adayları Eşref Hamamcıoğlu ile Metin Öztürk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan adaları Burak Elmas'ın istifa edip etmeyeceği ile ilgili flaş ifadeler kullandı.

featured

Galatasaray Başkan Adayları Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan adaları Burak Elmas‘ın istifa edip etmeyeceği ile ilgili flaş ifadeler kullandı.

Galatasaray’da seçimin iptal edilmesini kararını değerlendiren başkan adaylarından Metin Öztürk şu ifadeleri kullandı:

Seçimin 28 Mayıs’ta yapılması konusunda iki başkan adayı mutabık kaldı. Burak Elmas buna uyacağını söyledi ama fiili bir durum içine de girmedi. Hala top ortada dönüyor.

3 haftadır aynı şeyleri konuşuyoruz. Çıkarsınız 28’e 1 dersiniz, tartışmaya kapanır. Sayın Burak Elmas, umuyorum ki 28’e 1’den 28 Mayıs’ta seçim kararı alır. Bu kaos sona erecek. Katılmayacağını deklare etti. Üçüncü bir aday çıkarsa, o gölge onun üstünde kalır.

“BURAK ELMAS İSTİFA ETMEYECEK”

Sayın Burak Elmas istifa etmeyeceğini kesin ve net bir dille söyledi.

“SEÇİM TARİHİNİ 28 MAYIS’A NETLEŞTİRDİK”

Ali Sami Yen’in koltuğunda oturan birine güvenmek zorundasınız. Başkan tarihi bize bıraktı. Biz de 28 Mayıs diye tarihi netleştirdik.

Galatasaray’da seçimin iptal edilmesini kararını değerlendiren başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu şu sözleri söyledi:

Eşref Hamamcıoğlu: “Türkiye’de demokrasinin en güzel örneklerinden biri olan Galatasaray camiasına farklı yöntemlerle müdahale edilmiştir. Tahmin ediyorum ki bundan önceki seçim sürecinde de olduğu gibi üçüncü bir aday yetiştirilmeye çalışılıyor.”

Biz yarın seçim olmasını bekliyorduk. Maalesef Türkiye’de demokrasinin en güzel canlı örneklerinden biri olan Galatasaray camiasına, farklı yöntemlerle ve hukuki labirentlerle müdahale edilmiştir.

Galatasaray’ın genel kurulda almış olduğu karara açık müdahaledir. Bundan önceki seçim seçim sürecinde olduğu gibi üçüncü bir adayın yetiştirilmesine çalışılıyor. Bu Galatasaray’ın üzerine düşmüş bir gölgedir. Galatasaray iradesi kendini korumasını bilecek

21-28 Mayıs tarihine, prensipte tüzüğe göre fikir beyan etmiş olmasına rağmen yönetim kuruluyla görüşeceğini, değerlendireceğini ve bize saat 14.15’te toplantıda görüşünü bildireceğini belirtmesine rağmen bize bir geri dönüş olmadı

Sayın Divan Başkanı vasıtasıyla almış olduğumuz geri bildirimde basına 17.00’de açıklama yapacağını ve beklemenize gerek kalmadığını söyledi. Bunu yadırgamış olmamıza rağmen 21-28 Mayıs’ta mutlaka seçim olması gerektiğine inanıyoruz

Bunun dışında bir karar, bir tasarruf Galatasaray’ı daha büyük kaosa götürecektir. Galatasaray’da çözümler tükenmez. Bu çözüme liderlik yapacak kişiler vardır. Bizler olduğumuz yerde devam ediyoruz. 21-28 Mayıs’ta seçimin açıklanmasını şartsız, şurtsuz, şerhsiz istiyoruz.

Eşref Hamamcıoğlu: Seçim kararını yönetim kuruluyla görüştükten sonra karar defterine hiçbir şerh koymaksızın ifade ederse istifaya gerek yok. İlla istifa etsin diye bir arzumuz yok. Ancak mecbur kalınırsa bu da bir mekanizmadır.

Eşref Hamamcıoğlu: Burak Elmas, ‘İstifa etmeyi düşünmüyorum’ dedi. Bir karar alacağım seçim tarihiyle ilgili dedi. Biz o tarihin 21-28 Mayıs olması için ısrarcıyız. Kendimiz için değil, Galatasaray’ın kaostan çıkması için

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir