Bülent Arınç’a kimse sahip çıkmadı! AK Parti bağırsaklarını mı temizliyor?

featured

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç’ın eski açıklamaları tekrar gündeme geldi.

Peki Arınç, bugüne kadar hangi çıkışlarıyla gündeme geldi. Yeniçağ’dan Erdem Avşar’ın derlediğine göre Arınç’ın tartışmalara neden olan açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

TÜRKİYE BAĞIRSAKLARINI TEMİZLİYOR

Arınç, Ergenekon Kumpasıyla TSK’ya yapılan operasyonları savunmuş, 4 Temmuz 2008’de Ülke TV’de “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” diyerek şunları söylemişti:

“Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Bu sancılar bir taraftan doğum sancısıdır, bir taraftan bağırsaklarını temizlemesidir.”

Başkanı Bülent Arınç, Ergenekon Davası kapsamındaki emekli orgenerallerin askerlikten başka her türlü işi yaptıklarını dile getirerek, “Allah’a çok şükrediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş, yoksa bunların savaşacak halleri yok” demişti

FETÖ ELEBAŞINA ZİYARET

Pensilvanya’ya da gidip FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile görüşen Arınç, Haziran 2012’de katıldığı Türkçe Olimpiyatları’nda yaptığı konuşmada ise FETÖ lideri için “O muhteşem insana, hüzünlü gurbetten Bursa’yı seyreden bu güzel insana, muhterem Fetullah Gülen Hoca Efendi’ye şükranlarımı sunuyorum.” demişti.

Öte yandan Bülent Arınç’ın, 2013 yılında Başbakan Yardımcılığı görevini yürütürken TRT Türk’te katıldığı Görüş Farkı programında Fethullah Gülen’i ziyaretine ilişkin, “Sayın Başbakanımıza da gitmeden önce konuyu açtım. İzin verir misiniz dedim. Çok memnun oldu. Bizden bir emelleri olur mu? Bir tavsiyeleri olur mu, onu da öğren dedi. Farkında olmadığımız herhangi bir yanlışımız olursa, bu konuda da bizi aydınlatmasını rica etti” sözleri

BÜLENT ARINÇ VE KOZMİK ODA

Bülent Arınç, 2009’da Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde yürütülen ‘Kozmik Oda’ soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada “İlker Başbuğ, Başbakanımız sayın Erdoğan ile konuşmuş, Erdoğan da ‘Açarsanız iyi olur, kuşku ortadan kalkar’ demiş. Onun üzerine Başbuğ girmeleri talimatı vermiş” sözlerini kullandı.

Soruşturmada kendisinin ‘mağdur’ olduğunu söyleyen Arınç, “Ben bir gün ne Adalet Bakanı’na, ne şuna, ne buna ‘Burada ne oldu’ demedim. Çünkü benim işe müdahil olmam farklı anlaşılabilirdi” diye konuştu. Arınç, “Senaryo icra edilmiş ama benim dışımda.” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE PKK

Yine Başbakan Yardımcılığı döneminde sözde çözüm süreci döneminde terör örgütü PKK’ya katılımların artığına dair iddialara “Bu kanaatte değiliz” diye cevap veren Arınç, “Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hal aldı.” ifadesini kullanmıştı.

PKK’ya yeni yapılan katılımlardan bahseden Arınç çok ilginç bir ifade kullandı. “Bu katılımların bugünkü amacının geçmişte olduğu gibi silahlı eylem yapacak, ölecek veya öldürecek nitelikte değil başka amaçlarla olduğu düşünüyoruz.” diyen Arınç “Başka amaçlar nedir” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Gelecek kaygısı… Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hal aldı.”

“ÖCALAN DEMEK, PKK PAÇAVRASI TAŞIMAK SUÇ OLMAKTAN ÇIKTI”

Bülent Arınç, yine çözüm sürecinde yaptığı bir açıklamada terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın adının anılmasının ve PKK paçavralarının, afişlerinin taşınmasının kendi dönemlerinde suç olmaktan çıktığın ifade etmişti.

ABD’de konuşan Arınç, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Artık sayın Öcalan demek suç olmaktan çıktı. PKK’nın kendine ait bayrağını elinde taşımak, Öcalan posterini elinde taşımak suç olmaktan çıktı. Hatta ‘Türkiye’nin sistemi böyle olmalıdır, eyaletler, demokratik özerklik…’ demek, bunların hiç biri artık suç değil. Geçmişte bu suçlamalarla cezaevinde yatanların hepsi çıktı. Düşüncelerini açıklamaktan dolayı ceza alan kim varsa cezalarını erteledik. Artık bundan dolayı da dava açılmayacak.”

“CUMHURBAŞKANIMIZDAN SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE VARINCAYA KADAR…”

2017’de Habertürk TV’de Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Arınç, 80 milyon nüfuslu Türkiye’de 80 kişi hariç herkesin Gülen’e sempati beslediğini iddia etmişti.

“Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen’in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir.” diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“15 Temmuz’dan önceki süreçte Gülen cemaatini öven açıklamalardan dolayı FETÖ’cülük suçlaması yapılıyorsa, başımızdaki cumhurbaşkanımızdan siyasi parti liderlerine varıncaya kadar, devlet bürokrasinin en üst noktasından en alt noktasına kadar bunlar hakkında olumlu sözler sarf etmiş olan herkesi bu kefenin içine koymak lazım. Bana FETÖ’cü diyecek bir akılsız varsa bu ülkede, lütfen bunu genel manada düşünsün ki, “Bunları yüreklendirecek bir açıklama yapmıştır” sorusunun kimler karşılığı olabilir, bunları da bir aklına getirsin.”

KHK’LILARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Arınç, daha önce de “KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK’ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim.” ifadelerini kullanmıştı.

“Bu felaketi yaşayan insanlara acıdığını ve onlara merhamet ettiğini” söyleyen Arınç, “Onlardan da özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilen bir kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilmiş başka bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum.” şeklinde konuşmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir