Ali Babacan’ın ‘FETÖ’cülere af’ vaadine dayanamadı! Bülent Arınç DEVA Partisi’ne katılıyor

Ali Babacan’ın geçtiğimiz gün açıkladığı DEVA Partisi’nin ‘KHK Mağduriyetleri Eylem Planı’ FETÖ’cüler için umut oldu. Firari isimler ve FETÖ destekçisi yayın organları Babacan’ın paketinden övgüyle bahsederken Türkiye'de FETÖ denilince akla gelen ilk isim olan Bülent Arınç da DEVA Partisi'ne katılma kararı aldı.

featured

FETÖ’nün devletin içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken, muhalefet FETÖ’cüleri görevlerine iade etme söylemini dillendirmeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun ardından şimdi de Ali Babacan, FETÖ üyesi olduğu ya da örgüt ile iltisaklı oldukları tespit edilerek görevden uzaklaştırılan KHK’lıları yeniden görevlerine iade edeceklerini açıkladı.

“TÜM KAYITLARINI SİLECEĞİZ”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Kamu görevine iade edeceğimiz tüm KHK’lıların yasal, mali ve sosyal haklarını iade edeceğiz. Haklarındaki kısıtlamaları kaldıracağız. İsimlerinin yer aldığı tüm listeleri kamu kurum ve kuruluşlarının kayıtlarından sileceğiz.” açıklamasında bulundu.

BÜLENT ARINÇ DA KAYITSIZ KALAMADI

Babacan’ın FETÖ’ye af açıklamaları üzerine Pensilvanya’dan Türkiye’deki FETÖ uzantılarına “DEVA Partisi’ne destek olun” çağrısı yapıldı.

Firari isimlerden Adem Yavuz Arslan plan hakkında, “Ali Babacan’ın KHK ile ilgili çıkışlarını eksikleri olmakla beraber çok değerli buluyorum.” değerlendirmesini yaptı. Yine firari isimlerden Cevheri Güven’in Babacan’ın KHK tweetini paylaştığı görüldü. Babacan’ın tavrı Bold, Kronos ve TR724 gibi FETÖ’cü haber merkezlerinde de geniş yer buldu.

AK Parti’de “istenmeyen adam” ilan edilerek uzaklaştırılan Bülent Arınç da Babacan’ın açıklamalarına kayıtsız kalmadı. Babacan’ı arayıp teşekkür eden Arınç’ın DEVA Partisi’ne katılma kararı aldığı, önümüzdeki günlerde İstanbul’da Abdullah Gül ile bir araya geldikten sonra kararını açıklayacağı öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir