Bebek katili Abdullah Öcalan için yürüyen HDP Milletvekilli Habip Eksik hastaneye kaldırıldı! Buldan’ın olay ile ilgili sözlerine Bakan Soylu’dan tokat gibi cevap geldi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde HDP'lilerin yürüyüşüne polis müdahale etti. HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik'in yaralandığı müdahalede çok sayıda kişi de gözaltına alındı. Olay sonrası HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan sözlerine cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Buldan'ı yerin dibine soktu.

featured

Hakkari’de terör örgütü PKK’nin lideri bebek katili Abdullah Öcalan için düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti. Müdahale sırasında HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik de darba uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Eksik’in hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor. Takva, müdahale sırasında ayrıca 16 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

BEBEK KATİLİ APO İÇİN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞÜ SAVUNDU

Olay sonrası HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan sosyal medya hesabından, “Bugün Yüksekova’da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı. Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU’DA TOKAT GİBİ CEVAP

İçişler Bakanı Süleyman Soylu Budan’ın skandal sözlerine cevap vererek, “Aymazlık, utanmazlık, ahlaksızlık… Bebek katili Apo için yürümek, ne zamandan beri demokratik siyaset oldu? Türkiye’de terörü araçsallaştırarak demokrasiyi istismarınıza ASLA İZİN VERİLMEYECEKTİR. Bu kadar basit” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir