Bu hangi dinin imamı? Peygamberini inkar edercesine “Hayvanlara mama, su vermeyin” dedi…

featured

Bağcılar Hazreti Osman Cami’nde Cuma namazı hutbesinde “Kedilerden bıktık, sokakta yürüyemez olduk, sokak kedilerine mama, su vermeyin. Her taraf kedi doldu. Mama, su koyup bunları çoğaltmayın, kedi köpeğin olduğu eve melek girmez” şeklinde ifadeler kullanan imam hakkında Marmara Hayvan Hakları Federasyonu harekete geçti.

Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Valiliğe verdiği dilekçede imamın görevden alınmasını talep etti.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: 

25.06.2021 tarihli Cuma namazında imam tarafından verilen beyanatlara yönelik namaza katılan halkın ifadelerine başvurularak soruşturma açılmasını, şayet imam böyle bir beyanatta bulundu ise GÖREVDEN ALINMASINI talep ediyoruz.

Aynı zamanda İl Hayvanları Koruma Kurulu üyesi olan İstanbul İl Müftülüğünce; yaz boyunca camilerde verilecek beyanat ve vaazlarda, ‘’hayvanlara “bir kap su bir kap yemek” verilmesinin, onlara merhamet ve şefkatle yaklaşılmasının İslam dinimizin gereği olduğunun anlatılmasını ve bu konuda Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) ahlakı ile anılmasının örneklerle anlatılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.

Müracaatımıza ilişkin 4982 sayılı yasa gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir