Bu belirtilere dikkat! Cinsel yolla bulaşan yeni bakteri türü ortaya çıktı

Londra'da genç bir erkekte cinsel yolla bulaşan ve yayılma ihtimali olan bir bakteri tespit edildi.

featured

Başkent Londra’da yaşayan ve 20’li yaşlarının başında olan heteroseksüel bir adamda bel soğukluğu tespit edildiği, bu bakterinin antibiyotiklere dayanıklı olduğu ve çok nadiren görüldüğü belirtildi.

Cinsel yolla bulaşan bu bakterinin özellikle Asya-Pasifik bölgelerinde bulunan Neisseria gonorrehoeae olduğunu ve bunun kısaca gonokok olarak bilindiğini de belirten yetkililer kamuoyuna çağrıda bulundu.

İNGİLİZ SAĞLIK KURUMUNDAN UYARI

İngiliz Sağlık  Güvenliği Ajansı, “Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı kendinizi koruyun ve önlemlerinizi alın” açıklamasını yaptı. Kurumun cinsel yolla bulaşan hastalıklar bölüm başkanı Dr. Katy Sinka, “Bel soğukluğunun bu türünün Birleşik Krallık’ta görülmesi, antibiyotiklere dayanıklı cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile ilgili önemli bir hatırlatma sağladı. Eğer rahatsızsanız kontrol yaptırın” ifadesini kullandı.

İngiliz Daily Star gazetesi, hastalanan adamın yoğun bir tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuştuğunu yazdı. Bu hastalığın semptomları olarak vajina ve penisten koyu yeşil ya da sarı akıntı, rektumda rahatsızlık ve idrar sırasında acı gösteriliyor. Öte yandan karın ağrısının da görüldüğü aktarıldı.

Doktorlar bel soğukluğunun tedavi edilmemesi durumunda uzun vadede çok ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebileceğini aktardı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir