Borsa İstanbul’da kapanış: BIST 100 endeksinde sert düşüş görüldü

BIST 100 endeksi, güne hafif alıcılı başladıktan sonra gün sonuna doğru sert satışlara maruz kaldı.

featured

BIST 100 endeksi, günün ilk saatlerinde 3.200 puan bandı üzerinde kalma mücadelesinde başarışı olamadı. Öğleden sonraki işlemlerde satışların ağır basmasıyla endeks, 3.050 puan bandına kadar gerilerken kapanışa doğru %4’ün üzerinde düşüş gördü. Hızlanan satışların ardından Borsa İstanbul’da devre kesici uygulanmaya başladı.

Endeks, son saatte 3.048 puanda dip gördükten sonra gelen alımlarla 3.100 puanın üzerine doğru bir sıçradı.

Bugün düşüşe öncülük eden sektörlerin başında %5 civarında gerileyen gıda, perakende ticaret, faktöring, kimyasal, petrol ve plastik, holding ile odun, kağıt ve baskı sektörleri vardı.

Kapanışa doğru pozitif hareket eden sektör endeksi bulunmazken teknoloji ve turizm endeksleri %1’in altında kayıp gördü. Bankalar ise %4’e yakın düşüşe sahipti.

Borsa İstanbul genelindeki düşüş ivmesinin aksine hareket eden Ufuk Yatırım (UFUK), Uzertaş Boya (UZERB), Bosch Fren (BFREN), Ekiz Kimya (EKIZ) ve Cosmos Yatırım (COSMO) bugün tavan fiyatından işlem gördü.

Kapanışa doğru ise birçok hisse, %9’un üzerinde değer kaybına sahipken Alarko Holding (ALARK), Kimteks (KMPUR), Bağfaş (BAGFS), Smart Güneş (SMART) ve AVOD Kurutulmuş Gıda (AVOD) ilk sıralarda yer aldı.

BIST 100 endeksinde bugün işlem hacmi 50 milyar TL’ye ulaştı. Yapı Kredi (YKBNK), Akbank (AKBNK) ve Garanti BBVA (BME:BBVA) (GARAN) gibi banka hisseleri dışında Aselsan (ASELS), Türk Hava Yolları (THYAO), SASA (SASA) ve Hektaş (HEKTS) da en aktif hisseler olarak kaydedildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir