Borsa İstanbul çakıldı! Düşüşün yüzde 2’yi aştığı Borsa İstanbul’da neler oluyor?

featured

Yurtiçi piyasada gün sonuna doğru satış baskısı yaşandı. Gün içinde pozitif bölgede kalan Borsa İstanbul, ikinci yarıda yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti. BIST-100 en düşük 1.417 seviyesini test ederken, endeks saat 16:50 itibariyle 1.423 (-%2.08) seviyesinde yer aldı.

Dolar/TL gün içerisinde hafif yukarı yönlü hareketler sergilerken, öğleden sonra 8,45 seviyelerini test etti ve ardından 8,43 seviyelerinde dengelendi.

Euro 10,35’i aşarak en yüksek seviyesini gördü

Bu arada küresel piyasalarda ABD dolarının euro karşısında düşüşünü sürdürmesiyle yükselen parite, içerde euro/TL’yi de hareketlendirdi. Euro/TL kuru 10,35’i aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Yurtiçi piyasada satışların, sosyal medyada ‘erken seçim’ söylentilerinin ve paylaşımlarının artması sonrasında gelmesi dikkat çekti. Bu arada CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısının sonunda erken seçim çağrısını bir kez daha yeniledi.

Bazı analistler, teknik olarak 1450-1460 seviyelerinde sıkışan BIST-100’ün kendini yukarı atamyınca, düşüşe geçtiği görüşünde.

Gözler Erdoğan ve ABD’li şirket yöneticileri görüşmesinde

Öte yandan piyasalar yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD şirket yöneticileriyle yapacağı görüşmeyi bekliyor. Erdoğan’ın, 20’ye yakın ABD’li büyük şirketin üst düzey yöneticisiyle videokonferans yöntemiyle çarşamba akşamı bir araya geleceği bildirildi. Reuters’a konuya yakın dört kaynağın verdiği bilgiye göre, görüşmenin gündeminde Türkiye’nin yatırım ortamı ve ekonomik görünümünün yer alması beklenirken; bir kaynak Haziran’da gerçekleşecek Biden-Erdoğan görüşmesi öncesinde, toplantının ABD’li firmalar ile nabız yoklama niteliği de taşıdığını söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir