Boğaziçi’nin kayyum rektörü Melih Bulu Tarafsız Bölge’de Boğaziçi günlerini anlattı

featured

“Boğaziçi kültürünü biliyorum” diyen Prof. Dr. Melih Bulu, “1992 yılında yüksek lisansla başladım. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra doktora için döndüm. Yaklaşık 8 sene Boğaziçi’nde öğrencilik yaptım. Tanıdıklarım, hocalar, öğretim görevlileri var. Çok iyi tanırlar beni. Ders verme sürecim de oldu burada.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan’ın öğrencilerin kendisini neden istemediğine yönelik sorusuna Prof. Dr. Melih Bulu’nun yanıtı şöyle oldu;

Öğrencilerin argümanları şu: ‘Sizin kişiliğinizle ilgili sorunumuz yok, CV’niz çok iyi. İddianız da çok iyi. Ama seçimle gelmediniz.’ Argüman temelde seçimle gelmemiş bir rektör olmam.

Benim argümanım da şu: Ben seçimle gelmemiş ilk rektör değilim. 2016 yılından beri Türkiye’deki benim yöntemimle atanıyor. Dünyada da birçok üniversitenin rektörü seçimle gelmiyor, bunlar dünyanın en önde gelen üniversiteleri. Dünyada zaten akademisyenlerin oy vererek seçip atadığı üniversite sayısı çok az. Dünyanın belli başları üniversitelerinde böyle bir yöntem yok. Bizde de yok.

Prof. Dr. Bulu, Ahmet Hakan’ın “Siyasi geçmişiniz bir mesele olarak masada mı?” sorusuna şu karşılığı verdi:

Biraz önce öğrencilerle yaptığımız konuşmalarda bu gelmedi önüme açıkçası. Benim siyasette bulunmamın akademik bir bakış açısıyla olma argümanım var benim. Ben ODTÜ’de öğrenciyken ilk SHP’de başladım. Sonra LDP Gençlik Teşkilatı Başkanlığı yaptım, en son da AK Parti teşkilatında görev aldım.

Bir ülkenin nasıl yönetildiğini anlama amacıyla girmiş bir gözlemci olduğum için insanlar herhalde bunu anladılar ve o argümana gitmiyorlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir