Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Alman akademisyen Martti Zeyer’e tacizci iftirası!

featured

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Alman Martti Zeyer öğrencileri tarafından tuzağa çekilerek iftiraya maruz kaldığını anlattı. Olay geçtiğimiz yıl Boğaziçi Üniversitesinde meydana geldi. 2015 yılından beridir Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Martti Zeyer, 2017 yılında Almanca dersine girdiği Gözde Yıldırım ile tanıştı.

Duygusal hisler besleyince derslere girmedi

4-5 hafta kadar Almanca dersine giren Gözde Yıldırım, iddiaya göre bir süre sonra öğretim görevlisine duygusal anlamda bir şeyler hissetmeye başlayınca derslere girmemeye başladı.

Öğrencisinin derslere girmediğini fark eden Martti Zeyer, genç kızı okulda gördüğünde bu durumu kendisine sordu. Gözde Yıldırım, hocasına çok fazla dersi olduğunu bu nedenle gelmediğini söyledi.

Evine davet edip sevgili oldular

İkili okulda yaptıkları konuşmanın ardından yine iddiaya göre arkadaş olarak dışarıda görüşmeye başladı. Martti Zeyer o dönemde ev arıyordu.

Öğretmeninin ev aradığını bilen genç kız, Zeyer’i kendi oturduğu daireye yakın bir yerde kiralık ev olduğunu söyleyerek evine davet etti. Kiralık eve baktıktan sonra daveti kabul eden Zeyer, Gözde Yıldırım ile evinde yakınlaştı ve yaklaşık 1 ay kadar sevgili olarak görüşmeye başladılar.

Kıskançlık krizi ilişkiyi bitirdi

İkili çeşitli konferanslara birlikte katılıp görüşmeye devam ederken Gözde Yıldırım, kıskançlık yapmaya başlayınca Martti Zeyer ilişkiyi sonlandırdı. İkili uzunca bir süre görüşmeyi kesse de Zeyer genç kıza mail atıyordu. Aradan geçen yaklaşık 1 yıl sonra üniversitenin 16 bin kişilik grubunda aleyhine yazılar yazıldığını gören öğretim görevlisi şoke oldu.

Sosyal medyadan linç edildi, görevden alındı

Gözde Yıldırım’ın hakkında başlık açtığını gören Martti Zeyer, diğer öğrencilerle birlikte tacizci olarak anıldığını ve linç edildiğini gördü. Hakkında birkaç öğrencinin kendisi tarafından sözlü ve fiziksel tacize uğradığı yönünde yazılar yazıldığını gören öğretim görevlisinin görevine üniversite yönetimi tarafından son verildi.

Öğrenciler hakkında soruşturma başlatıldı

Yapılan linç sonrası üniversitede ki görevine son verilen Zeyer kendisini hedef haline getiren 3 öğrencisi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yapılan başvuru üzerine ifadesi alınan Martti Zeyer’in şikayeti sonrası 3 kız öğrenci hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir