Boğaziçi protestolarında “WhatsApp grubu kurma” suçlamasıyla gözaltına alınan Beyza Buldağ tutuklandı…

featured

İzmir’deki evinden polis baskınıyla gözaltına alınan MSGSÜ Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Buca Karakolu’ndan tutulduktan sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Savcılık ifadesi alınan Buldağ, “Halkı kin nefret düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik suçlamasıyla” sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

”CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇLAMASI”

Buldağ’ın avukatı Özgür Urfa, müvekkilinin Boğaziçi Dayanışması hesabını yönetmek ve ’12. Cumhurbaşkanı’na açık mektup’ bildirisi gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtmişti.

”TEK DELİL 12 İLE BİTMESİ”

Urfa, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Boğaziçi Dayanışması hesabını yönettiği iddiasıyla, 12. Cumhurbaşkanına mektup sebebiyle Cumhurbaşkanına hakaret, diğer paylaşımlar sebebiyle halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik etme ve suç işlemeye tahrik. Tek delil ise telefon numarasının son iki hanesinin 12 ile bitmesi” diye yazdı.

TOPLAM TUTUKLU SAYISI 9’A ÇIKTI

Boğaziçi Üniversitesi’ne AK Partili Melih Bulu’nun rektör atanmasına karşı tepki amacıyla düzenlenen ve rektörün seçimle belirlenmesi çağrısı yapılan gösterilerde, toplam tutuklu sayısı 9’a çıktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir