Boğazdaki yalısından yaptığı “Evde kalmaya devam” çağrısıyla linç edilen Arzu Sabancı sessizliğini bozdu!

featured

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Arzu Sabancı, geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı manzaralı yalısından paylaşım yaparak takipçilerini evde kalmaları için çağrıda bulunmuştu. Ancak Sabancı’nın paylaşımı kısa sürede gündem oldu ve binlerce kişinin tepkisini çekmişti.

Evinden yaptığı paylaşım dikkat çekmişti

Sabancı, manzarasının fotoğrafını yayınladığı paylaşımda “Aşı da olsanız, hastalığı geçirmiş, antikorunuz da olsa risk her zaman var. Evde kalmaya, işiniz müsaade ediyorsa sokağa çıkmamaya, çift maske ve mesafeye devam. Tam kapanma olmasa bile biz kendi irademizle tam kapanma yapabiliriz. Yaz aylarını, güzel günlerin hayalini kurarak, umudumuzu kaybetmeden. Sakın evde sıkıldık demeyin. Rahat nefes aldığını güne… Evinizde olduğunuza şükrederek, evde kalmaya devam” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Sabancı’nın paylaşımı kısa sürede tepki çekmişti.

Arzu Sabancı’nın boğaz manzaralı yalısından yaptığı “Evde kalmaya devam” açıklaması sosyal medyanın gündeminde…

 

“365 gün evde kalmaya razı olurlar”

Paylaşımının ardından linç edildiği için üzüldüğünü belirten Sabancı, koronavirüsü en acı şekilde atlattığını dile getirdi.

“Çok zor ve acılı bir süreç. İnsanlar zor nefes alarak, ateşler içinde hastane odasında 1 saati yaşasalar, 365 gün evde kalmaya razı olurlar.” diyen Sabancı, şöyle devam etti:

“Lütfen herkes kendisini korusun. Allah bu hastalıkla mücadele edenlere de yardım etsin. Benim tek amacım iyi niyetli olarak ‘evde kal’ çağrısı yaparak salgın sürecinde insanları korumaktı.”

Sabancı’nın virüsün insan vücudunu nasıl harap ettiğini bizzat yaşayarak gördüğünü köşesinde yazan Tuba Kalçık ise “Bu tecrübesine dayanarak uyarılarda bulunması kadar insancıl bir şey olamaz.” ifadelerine yer verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir