Bodrum’da kedi katliamı! 20’den fazla kedi, tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldü…

featured

Muğla’nın Bodrum ilçesi Kumköy Mahallesi İrmene mevkisinde, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tarım ilacı ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen 6 sahipli kedi, mahalle sakinlerince evlerinin yakınında bulundu.

İhbar üzerine, Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri ve belediyenin hayvan ambulansı Petbulans bölgeye geldi. Zehirlediği iddia edilen bitkin haldeki bir kedi yapılan müdahaleyle kurtarılırken, 6 kedinin ise halen kayıp olduğu öğrenildi.

ZEHİRLENEREK ÖLDÜLER İDDİASI

Kumköy Mahallesi’nin yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir site içerisinde de vatandaşlar tarafından beslenen kedilerin bazıları bitkin, bazıları da ölü halde bulundu. Bitkin kedileri veterinere götüren site sakinleri, kedileri hayatta tutmaya çalıştı.

Tedavi altına alınan kediler de bir süre sonra tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak öldü. Sitede 2 gün içerisinde 15 kedinin öldüğü belirtilirken, bu kedilerin de tarım ilacı ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.

KİMİN YAPTIĞI BİLİNMİYOR

Site sakini Elif Yılmaz, “Benim evimin önünde sadece 6 kedi öldü. Sitenin diğer bloklarında da ölen kediler var. Bitkin haldeki kediler de veterinere götürüldü ama kurtarılamadı. Güçlü bir ilaçla zehirlendikleri düşünülüyor. Kimin yaptığı bilinmiyor. Toplamda 15 kedi öldü, birçoğu sahipli kedi” diye konuştu.

Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri zehirleme olayları ile ilgili tutanak tuttu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir