Bitcoin yükselişe geçti

Kripto para birimlerinde cuma günü sert fiyat hareketleri görüldü. Son günlerde dar bantta sıkışan Bitcoin, 37 bin 300 dolar seviyesinden 41 bin 700 doların üzerine çıkarak bir gün içerisinde yüzde 12’ye yakın değer kazandı. Peki Bitcoin neden yükseldi? İşte detaylar…

featured

10 Kasım tarihinde 69 bin doları görerek tüm zamanların zirvesine ulaştıktan sonra Bitcoin düşüş trendine girmişti. Yaklaşık 3 aylık bir süre içerisinde yönünü yukarı çeviremeyen Bitcoin geçtiğimiz cuma günü sert yükseliş kaydetti.

Genel olarak 36 bin dolar ile 39 bin dolar arasında sıkışan ve hacimsiz seyreden Bitcoin cuma günü 37 bin 300 dolar seviyesinden 41 bin 772 dolara kadar çıkarak yüzde 12’ye yakın değer kazandı. Ethereum ise yüzde 11’in üzerinde primle 2 bin 995 dolara yükseldi.

ABD’DEKİ KRİTİK GELİŞME BİTCOİN’İ HAREKETLENDİRDİ

Cuma günü saat 16.30’da piyasaların merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam rakamları açıklandı. ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı veriye göre tarım dışı istihdam ocak ayında 467 bin kişi yükseldi. Piyasa beklentisi ise tarım dışı istihdamın 150 bin kişi artacağı yönündeydi.

Ocak ayı işsizlik oranı ise yüzde 0.1 oranında artarak yüzde 4 seviyesinde gerçekleşti. Piyasa öngörüsü ise işsizlik oranının yüzde 3.9 oranında sabit kalacağı şeklindeydi.

ABD’de tarım dışı istihdamın beklentilerin çok üzerinde gelmesiyle birlikte kripto para piyasası hareketlendi. Saat 16.00 sularında 37 bin 400 dolar civarında hareket eden Bitcoin kritik verinin açıklanmasıyla kazancını artırdı. Kısa süre içerisinde 40 bin dolar kritik direnç seviyesini aşan Bitcoin, ABD teknoloji hisselerindeki yükselişin etkisiyle zirveye çıktı.

ABD TEKNOLOJİ HİSSELERİNDEKİ PRİMLİ SEYİR BITCOIN’İ DESTEKLEDİ

New York borsasında teknoloji hisselerinin yer aldığı Nasdaq endeksi yüzde 2’nin üzerinde değer kazandı. Özellikle son dönemde kripto para birimler ile Nasdaq endeksi arasında pozitif korelasyon dikkat çekiyor.

Bitcoin’in cuma günü 41 bin dolar seviyesinin üzerine çıkması boğa sinyali olarak yorumlandı. Bitcoin son dönemdeki dar fiyat aralığını kırarak ilk kez büyük hacimli bir yükseliş hareketine sahne oldu.

2 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Analitik firması IntoTheBlock tarafından paylaşılan bir rapora göre Bitcoin ile Nasdaq endeksi arasındaki korelasyon Nisan 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Ayrıca şirket yaklaşan kripto para düzenlemelerinin yatırımcılar arasında endişeye neden olduğunu kaydetti.

‘BITCOIN’İN YÜKSELİŞİ GELENEKSEL PİYASADAN KAYNAKLI’

Kripto para analitik platformu Santiment de Bitcoin’de gerçekleşen yükselişin geleneksel piyasalardan kaynaklandığını söyledi. Bitcoin’in 40 bin dolar seviyesinin üzerine çıkmasıyla yatırımcılar arasında pozitif duyarlılık oranı, negatif duyarlılık oranına karşı ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

PİYASADA SON DURUM NE?

Kripto para piyasası bugün toparlanma eğilimini sürdürüyor. Bitcoin, 41 bin 600 dolar seviyesinin üzerinde primli seyrediyor. Ethereum ise 3 bin dolar civarında yükseliş kaydediyor.

Kripto paraların toplam piyasa değeri ise 1.88 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir