Crypto.com’a hack saldırısı! 15 milyon dolarlık alt coin çalındı

Ünlü bitcoin borsası Crypto.com'a 15 milyon dolarlık hack saldırısı yapıldığı belirtildi.

featured

Blockchain güvenlik şirketi PeckShield’e göre, popüler Bitcoin borsası Crypto.com 15 milyon dolarlık bir hack saldırısına uğradı. PeckShield’e göre, büyük kripto para borsası Crypto.com bilgisayar korsanlarına kabaca 15 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) kaptırdı.

15 MİLYON DOLARLIK HACK SALDIRISI

Çalınan kripto paranın yarısı, Ethereum destekli karıştırma hizmeti Tornado Cash’in yardımıyla aklanıyor. Pazartesi günü Crypto.com, “şüpheli etkinlik” nedeniyle para çekme işlemlerini durdurduğunu duyurdu. Bazı kullanıcılar ise para kaybettiği için şikayet etmeye başladı. Singapur merkezli şirketin para çekme işlemlerine devam etmesi ise 14 saat sürdü.

Yakın zamanda yayınlanan bir Twitter dizisinde borsa CEO’su Kris Marszalek, hiçbir müşteri fonunun kaybolmadığını söyledi. Ayrıca Crypto.com ekibinin olaya yanıt olarak borsanın altyapısını güçlendirdiğini de sözlerine ekledi. Borsa hala güvenlik olayıyla ilgili dahili bir soruşturma yürütüyor. Bazı Twitter hesapları, hack sonucunda ne kadar kripto para çalındığından bahsetmediği için Crypto.com’u eleştiriyor.

SALDIRININ NASIL OLDUĞU BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Merkezi olmayan finans alanında rug pulls  ve hack’ler yaygın olsa da bu kadar popüler bir merkezi borsanın saldırıya nasıl kurban gittiği belirsizliğini koruyor. Kris Marszalek, soruşturma tamamlanır tamamlanmaz açıklama yayınlayacağına söz verdi. Bu ayın başlarında, Kasım ayında Singapur merkezli şirket, Los Angeles şehir merkezindeki Staples Center’ın isim haklarını 700 milyon dolara satın aldı.

Kaynak: Kriptokoin.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir