Bitaksi’ye ‘bahşişli çağır’ özelliğinin gelmesi isyan ettirdi

Yolcu ile taksiciyi buluşturan uygulama Bitaksi’ye ‘’bahşişli çağır’’ özelliğinin gelmesi isyan ettirdi. Özellikle İstanbul’da zaten sorun olan taksi bulmanın daha da zorlaşacağına dair yorumlar yapıldı.

featured

Bitaksi uygulaması yayınladığı yeni güncelleme ile sosyal medyada tepki çekti. Uygulamanın güncelleme açıklamasında ‘’bahşişli çağır’’ özelliğinin geldiği vurgulandı.

Bitaksi, ”Uygulamaya eklenen ”Bahşişli Çağır” özelliği sayesinde sürücün yolculuk için bahşiş vereceğini önceden bilir ve sana taksi bulmamız kolaylaşır.” ifadeleriyle paylaştı.

İstanbul’da boş taksi bulmanın imkansız olduğunu vurgulayan sosyal medya kullanıcıları, bu uygulama ile taksi bulmanın daha da zorlaşacağına dair yorumlar yaptı.

İşte Bitaksi’ye bahşişli çağır özelliğinin gelmesi ile ilgili yapılan yorumlardan bazıları;

istanbul’da boş taksi bulmanın imkansıza yakın olduğunu bilen bitaksi’nin yeni icadı. açık artırmayla taksi çağıra fikrini bi düşün

yetmez, bu böyle olmayacak bir de dönelim özelliğinin de gelmesi lazım.

bir de utanmadan taksi bulmanız kolaylaşır yazmışlar. oldu olacak taksi ararken yağlı arap müşterimisiniz diye sorsun.

‘’Madem türkoları rahat rahat dolandıramıyoruz,arap müşteri tercih ediyoruz diye ağlıyorlar o zaman hazır dolandırılmış paketimizi sunalım.parayı basana geliriz. ” mantığıyla çıkarılmış olan sözde hizmettir.

neden yapmak zorunda olduğu bir işi yapmaya birini ikna etmek için bahşiş vermek zorundayız? bu düpedüz soygun. o zaman fırına gidip ekmek isteyelim ama adam vermesin, açsın avucunu bahşiş beklesin. çünkü o ekmeği satınca para kazanmıyor di mi? geçen gün bu gerizekalılıkları yüzünden yemeksepeti’ni silmiştim. bi taksi zaten bende yüklü değil ama getir’i silmek de o kadar zor olmayacaktır. yavaş yavaş kendinizi bitiriyorsunuz. böyle devam.

bu durumda artık öncelik bahşişli çağıranlara verilecektir diye tahmin ediyorum 🙂 bu uygulamayı daha önce hiç kullanmadım, taksicinin aldığı işi daha müşteriye gitmeden iptal etme hakkı var mı bilmiyorum ama diyelim ki, sen bahşişsiz çağırdın kuru kuruya, adam sana doğru gelirken birisi 50 lira bahşişle çağırdı (sıraya müşteri alma var mı bilmiyorum), kuru kuruya çağıranın çağrısı iptal olabilir bu durumda. ya da taksici, çok talep varsa daha ilk baştan bahşişli müşteriyi seçecektir. siz de çağrı taleplerinize en azından bir 10-20 ekleyin gençler 🙂 geçen pizzacı kapıya gelmişti, 10 lira bahşiş verdim, paraya baktı, güldü, üzüldü mü nedir, almak dahi istemedi. sanırım artık bahşişler 50-100 liradan aşağı olmamalı.

daha az önce lazin birini fırçaladim
amk barzosu açmış iki arka camı da

dedim ki
-tekini kapat
-üşüdün mü
diye sordu alaycı üslupla
-sorgu meleği misin dayı…. kapat ya da çek sağa dedim. duraktan çağırmıştım işine gelmezdi zira sıra kaybetmiş olacaktı.
-ne calalleniyorsun diyor sonra da kısık sesle

ibne kapat işte.çarpıyor rahatsızım mk .sanki ikinci viteste öğlen sıcağında sürüyor!

bunlara su yok mk. mecburen biniyoruz işte.
lanet gelsin böylelerine
bitaksi nin de bütün taksicilerin de alayına kibrit suyu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir