Binlerce öğretmen Ulus meydanında toplandı, Haluk Levent öğretmenleri yalnız bırakmadı: #ÖğrtUlustaEk40bnUfukta

featured

Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yayımlaması üzerine öğretmenler uzun süredir düşündüğü sahada harekete geçmeye başladı. 10 Mart 2021 tarihinde 81 şehrin tamamında eş zamanlı basın açıklamaları yapıldı. Yurdun dört bir yanından ses yükselten öğretmenler 60 bin atama taleplerini iletirken 12 Mart günü saat: 12.00’da Türkiye’nin 81 şehrinden gelen öğretmenler ve öğretmen atamalarını destekleyen sanatçılar, milletvekilleri, eğitim sendikaları basın açıklaması yaptı.

12 Mart tarihinde sosyal medyada #ÖğrtUlustaEk40bnUfukta hashtag’ı ile etkinlik yapan öğretmenler Türkiye gündemine ilk sıralardan girdi.

15 bin emekliye 20 bin atama verildi

Milli Eğitim Bakanlığı raporlarınada her sene işten 15 bin kişinin ayrıldığı görülüyor, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama ile de senelik 15 bin öğretmenin emekli olduğu doğrulandı. Buna göre MEB verilerine göre 110 bine yakın açık varken (Sayıştay raporlarında 138 bin açık gözüküyor) 15 bin kişilik emekliye karşılık 20 bin öğretmen ataması ilanı adaylar tarafından tepki ile karşılandı. Öyle ki öğretmenler ücretli öğretmen sisteminin sona erdirilmesi, ihtiyaçların karşılanması için yeni atamaların yapılmasını ve 2021 yılı için en az 60 bin öğretmen atamasını talep etmektedir.

Öğretmenler: “Susma haykır 60 bin haktır!”

10 Mart tarihinde başlayan basın açıklamaları 12 Mart tarihinde Ankara ili Ulus Meydanında devam ediyor. Binlerce öğretmen Ankara Ulus meydanına akın etti. 81 şehirden gelen öğretmenler tek bir ağızdan “susma haykır 60 bin haktır” sloganlarını yükseltmeye devam ederken eğitimden tasarruf olmaması gerektiği, bir an önce talep edilen 60 bin kişilik öğretmen atamasının yapılmasını talep ediliyor.

Bugün Ankara’da pek çok milletvekili, sendika yöneticisi ve AHBAP kurucu üyesi sanatçı Haluk Levent de öğretmenleri yalnız bırakmadı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir