‘Binbir surat’ lakaplı dolandırıcı Elbeyi Alemdağ 19 yıl sonra yakalandı

Banka müdürlüğü yaparken 19 yıl önce ortadan kaybolan ve zimmetine 4.5 milyon dolar ve 500 bin sterlin geçirdiği iddiasıyla aranan 'binbir surat' lakaplı Elbeyi Alemdağ, emekli maaşını çekerken yakalandı.

featured

İstanbul’da bir banka şubesinde müdür olarak çalışan Elbeyi Alemdağ, 2001 yılında müşterilerine boş dekont imzalattırarak, zimmetine yaklaşık 4,5 milyon dolar ve 500 bin sterlin para geçirdiği iddiasıyla 19 yıldır aranırken, para çekmek için geldiği bir banka şubesinde yakalandı.

Elbeyi Alemdağ paraları zimmetine geçirdiği anlaşılmadan dilekçe vererek emekli olduğu öğrenildi.

HESABINI BOŞ GÖRÜNCE VURGUN ORTAYA ÇIKTI

İngiltere’de yaşayan bir müşterinin hesabındaki 500 bin sterlinin kaybolduğunu ihbar etmesi üzerine, banka müfettişleri soruşturma başlattı.

Hesaplar incelediğinde zimmet ortaya çıktı. Şüphelinin müşterileriyle iyi ilişkiler kurduğu, sözde yeni hesap için gerekli olduğunu söyleyip boş dekontlar imzalattığı tespit edildi.

Elbeyi Alemdağ’ın bu yöntemle 39 banka müşterisinin hesaplarını boşalttığı tespit edilirken, hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Elbeyi Alemdağ’ın, 2004 yılından bugüne, sürekli görünümünü ve yerini değiştirerek izini kaybettirdiği belirtildi.

DOSYA TOZLU RAFLARDAN İNDİRİLDİ ŞÜPHELİ YAKALANDI

Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler, zaman aşımı süresi dolmak üzere olan zimmet dosyasıyla ilgili çalışma yürüttü. “Binbir surat” lakaplı şüphelinin sosyal medya üzerinden tanıştığı kadınların evlerinde kaldığı, sahte kimlik kullandığı ve görüntüsünü sürekli değiştirdiği belirlendi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüphelinin emekli maaşını farklı banka şubelerinden almaya devam ettiğini tespit etti. Bunun üzerine son olarak Büyükçekmece’de bir evde kaldığı belirlenen şüpheliyi yakalamak için, banka şubeleri önünde önlem alındı.

Banka şubesine gelerek, ATM’den parasını çekmeye çalışan Elbeyi Alemdağ yakalanarak gözaltına alındı. Elbeyi Alemdağ çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir