Binance ve FTX açıkladı: Aptos (APT) listeleniyor

Meta'nın Diem projesinin eski çalışanları tarafından geliştirilen bir proje olan Aptos'un APT token'ı yarın Binance, FTX ve Bybit gibi büyük borsalarda listelenecek. FTX'in aynı zamanda yatırımcısı da olduğu proje, blok zincirde saniyedeki işlem kapasitesiyle ön plâna çıkmaya çalışıyor ancak ana ağın dün başlatıldığı Aptos'ta ilk günden itibaren sorunlar baş gösterdi.

featured

1. katman projesi olan ve işlem hızı hedefi nedeniyle Solana’ya rakip olduğu belirtilen Aptos, yaptığı açıklamayla ana ağını başlattığını duyurdu. FTX borsasının da yatırımcıları arasında bulunduğu projenin APT token’ı ise yarından itibaren FTX ve Binance borsaları başta olmak üzere birçok platformda listelenecek.

Binance’ten yapılan açıklamada APT’nin yarın TSİ 04.00’da spot işlemlere açılacağı kaydedildi.

SOLANA’NIN EN BÜYÜK RAKİBİ Mİ?

Aptos projesi için en çok yapılan yorum ise onun Solana’nın en büyük rakibi olduğu… Bilindiği üzere Solana saniyede 65 bin işlem gerçekleştirme kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor. Aptos’un iddiası ise kendi blok zincirinde bu rakamın 160 bin doluğu yönünde…

SORUNLARLA BAŞLADI

Ana ağını dün başlatan Aptos’ta blok zincirdeki işlemlerin şu anda, sektörde göreceli olarak yavaş kabul edilen Bitcoin’in bile altında olduğu belirtiliyor. Blok zincirindeki sorun ana ağın başlatılmasıyla göz önüne çıkarken Aptos blok zincirindeki saniyelik işlem sayısı şu an sadece 4… Öte yandan uzmanlar, bu işlemlerin gerçek işlemler olmadığını ve sadece blok kontrol noktalarını ayarlayan ve blok zincirine veriler sağlayan doğrulayıcılar olduğunu belirtiyorlar.

APTOS: BEKLENDİĞİ GİBİ DEVAM EDİYOR

Aptos’tan yapılan açıklamada ise yaşanan sorunların beklenilen düzeyde olduğu ve ekosisteme gelen katılımcıların artmasıyla beraber aktivitenin de yükseleceği belirtildi.

DEV ŞİRKETLERDEN BÜYÜK YATIRIMLAR…

Projenin yatırımcıları arasında FTX borsası dışında Jump Capital ve a16z gibi girişim sermayesi şirketleri de bulunuyor. Son dönemde dijital varlıklara olan yatırımların artması, şirketlerin, talebi karşılayabilecek güce sahip olan altyapı sağlayıcısı firmalara da yatırım yapmasının önünü açtı. Jump Capital’ın ayrıca Aptos’un rakibi olarak görülen Solana’ya da yatırımları bulunuyor.

ANLIK KRİPTO PARALAR İÇİN TIKLAYIN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir