Sadece Türkçe değil matematik de yok! Binali Yıldırım: “Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon, bu ne demektir? 7 kat artış”

featured

Türkçe’deki yazım yanlışlarıyla milyonların diline düşen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, matematik bilimini de çürüttü.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin Erzincan İl Başkanlığı tarafından Bakırevi Konferans Salonu’nda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

“7 KAT ARTIŞ”

Pandeminin getirdiği belirsizliğin ‘bütün dünyayı kasıp kavurduğunu’ belirten Yıldırım şunları söyledi:

“Bunu yaşadığımız hayat pahalılığı, ekonomideki dalgalanmalara bir mazeret olarak söylemiyorum. Bu bir gerçek, bu bir durum tespiti. Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor. Bugün Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde 10’lardan 20’ye çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil. Şunu söylemek istiyorum. Belirsizliği yönetemezsiniz. Hiçbir ülke belirsizliği yönetemez.”

“BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”

Krizin yönetilebileceğini ancak belirsizliğini yönetilemeyeceğini savunan Yıldırım, sözlerini şöyle noktaladı:

“Hepimizin umudu bu belanın bir an önce defolmasıdır. Bütün insanlığın başından defolmasıdır. Bunun için bilim adamları herkes gece gündüz çalışıyor. Biz sağlık sistemimizi eyvallah seferber ettik. Bundan en az hasarla çıkmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir