Bilim Kurulu toplantısı sonrası Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı: 21 Eylül’e kadar uzaktan eğitime devam

featured

Türkiye’de 11 Mart’tan itibaren corona virüsü (Covid-19) vakalarının görülmesinin ardından 16 Mart 2020’de okullar kapatılmış ve uzaktan eğitime geçilmişti.

 

Corona virüs Bilim Kurulu bu kez 2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılı için toplandı.

Sağlık Bakanı Koca, “Önerimiz, yüz yüze eğitimin, en az bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online yapılması, yüz yüze eğitime kademeli geçilmesi yönünde. Önümüzdeki günlerde Covid-19 iletişimi konusunda yeni çalışmalar ortaya koymaya çalışacak, düzenlemelere gideceğiz. Artış bu hızla devam ederse bir daha yaşamak istemediğimiz ağır tedbirlere dönmemiz gerekebilir” açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk’un konuşmasından öne çıkanlar:

”31 Ağustos 2021 tarihinde okulları uzaktan eğitim ile açıyoruz. 21 Eylül’de aşamalı ve seyreltilmiş bir şekilde yüz yüze eğitime de karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.


MEB’İN ARAŞTIRMA YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Gözler Bilim Kurulu toplantısına çevrilse de MEB’in, birinci dönemde uzaktan eğitim verebilme şartlarını araştırdığı ortaya çıktı. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde öğretmenlerin cep telefonlarına mesaj gönderilerek e-nabız üzerinde tanımlanmış rahatsızlıkları varsa acilen bildirilmesi istenildi.

Öğretmenlere, e-nabız sistemi üzerinde tanımlanmış kronik hastalığı olup olmadığı sorulurken, öğrencilerin de bilgisayarlarının olup olmadığının tespit edilmesinin istenildiği öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir