Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman yapılacak, hangi kararlar bekleniyor?

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı, özellikle 1 Mart tarihi itibarıyla kısıtlamaların il bazlı olarak kaldırılacağı açıklaması ile birlikte alınacak kararlar bakımından büyük önem taşıyor.

Normalleşme sürecine ilişkin ayrıntıların, Bakan Fahrettin Koca başkanlığındaki Bilim Kurulu Toplantısıyla beraber belli olması beklenirken, Bilim Kurulu’nun ne zaman toplanacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İl bazında vaka açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il bazında 7 günlük Covid-19 vaka sayılarını açıklamıştı. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 8-14 Şubat haftasına ait il bazında Covid-19 vaka sayılarına yer vererek, “Son basın toplantımızda illerimizdeki vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz” ifadesini kullanmıştı.

Bilim Kurulu Toplantısı için heyecan dolu bekleyiş sürüyor. Toplantının ardından yaptığı kritik açıklamalarla normalleşme sürecine ait detaylara da değinmesi beklenen Bakan Fahrettin Koca’nın açıklaması oldukça merak ediliyor. Bu noktada gözler toplantını yapılacağı o tarihe çevrildi.

Gözler toplantı kararlarında

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından yasakların aşamalı olarak kaldırılacağını açıklamıştı. Erdoğan, restoranların yeniden açılma durumuna ilişkin olarak, “Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var.” yanıtını verdi.

Bu noktada kısıtlamaların kaldırılacağı o tarih için geri sayım başlarken kabine ve bilim kurulu toplantılarının bu haftaki tarihleri de merak konusu haline geldi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir