‘Bihter Ziyagil’in ölüm sahnesi 12 yıl sonra yine gündem oldu!

Türk dizi tarihinin efsanelerinden 'Aşk-ı Memnu' yıllar geçse de adından söz ettiriyor. Dizide Beren Saat'in canlandırdığı unutulmaz karakter 'Bihter Ziyagil'in ölümü, finalden 12 yıl sonra tekrardan Twitter'da gündem oldu.

Başrollerini Beren Saat, Selçuk Yöntem, Kıvanç Tatlıtuğ, Zerrin Tekindor, Hazal Kaya ve Nebahat Çehre’nin paylaştığı; kadrosunda birçok usta oyuncuyu buluşturan ‘Aşk-ı Memnu’nun 2008 yılında Kanal D’de başlayan ekran macerası, 2010 yılında son buldu.

Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden uyarlanan ve her bölümüyle reyting listelerini alt üst eden dizi, senaryosu kadar; kullanılan mekanlar, kıyafetler ve cesur sahneleriyle de hafızalarda yer edindi.

24 Haziran 2010 tarihinde yayınlanan görkemli final bölümünde ise yasak aşkı ve evliliği arasında kalan Bihter, Behlül’ün ihanetine intiharı ile karşılık verdi.

Firdevs Yöreoğlu’nun ‘Ne kadar babamın kızıyım desen de sen benim kızımsın’ dediği Bihter’in ölümü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Aşkı için ölümü göze alan genç kadın için binlerce mesaj atıldı.

Beren Saat’in Aşk-ı Memnu isyanı: “Ben Bihter Ziyagil değilim”

‘Aşk-ı Memnu’nun finalinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen izleyiciler Bihter Ziyagil‘i her ölüm yıl dönümünde anmaya devam ediyor. Hal böyle olunca Bihter, büyük finalden 12 yıl sonra bugün bir kez daha sosyal medyada gündem oldu. Beren Saat’in hayat verdiği karakter, #bihterziyagil hashtag’i Twitter’da TT listesinin ilk sırasına yerleşti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir