2 yaşındaki bebek balkondan düştü denilmişti! Muayene eden doktordan şoke eden açıklama: ‘Bezini açtık kanımız dondu’

Beylikdüzü'nde, ‘Balkondan düştü’ iddiasıyla getirilen 2 yaşındaki bebek, yaşamını yitirdi. Bebeğin muayenesini yapan doktor, cinsel istismar bulgularına rastladıklarını belirterek, “Bezini açalım bir dedik kanımız dondu” dedi.

featured

İstanbul’da, 6 Eylül’de ‘balkondan düştü’ denilerek getirilen 2 yaşındaki bebeğin vücudunda cinsel istismar bulgularına rastlandı. Bebeğin ailesinin hastanedeki tavırları ve doktorlara sarf ettikleri sözler şüphe uyandırdı.

Bebeğin hastaneye getirildiği esnada yazılan metinde, “2 yaşındaki çocuk evinin balkonundan düşme beyanıyla acil servise getirildi. Gelişinde nabız ve tansiyon alınamadı. Yüzü soluk ve siyanoze görünümde idi. Genel durum kötü, bilinç kapalı. Göğüs havalanmıyor” ibareleri yer aldı. Muayene raporunda ise “Cilt soluk görünümde, perianal bölgede hasar mevcuttu” denildi.

“BİZ BİLİYORUZ ONLARI, SIRIĞA DÜŞTÜ”

Bebeğin ilk muayenesini yapan doktor, ailenin bebeği akşam saatlerinde getirdiğini belirterek, “Muayeneyi yapan ilk doktorum. Çocuk geldiğinde yaşamıyordu. Erkeklerden bir tanesi bana ‘rapora düştü yaz’ dedi. Ben durumun şüpheli olduğunu izah ederken erkeklerden biri ‘Hocam ne gibi şüpheler?’ dedi. Açıkça belirttim ve o da ‘Biz biliyoruz onları. Düştü, ondandır o’ dedi bıyık altından gülerek” dedi. Dışarıda yaklaşık 50 kişilik kalabalık olduğunu belirten doktor, bebeğin annesini de gördüğünü ve bebeğin ölüm haberini verdiğinde ağlayan tek kişinin annesi olduğunu aktardı.

Beylikdüzü’nde 2 yaşındaki bebeğin istismar edilmesi infial yarattı

BEZİ AÇTIK KANIMIZ DONDU

Bebeğin hastaneye düşme beyanıyla getirildiğini anlatan doktor, “Düşme hikayesi var ama görünen bir düşme bulgusu yok. Bebeğin vücudunda yara, çizik, kan yoktu. Bezi tertemizdi. Bezini açalım bir dedik. Kanımız dondu, şok olduk. Meslek hayatımda ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum” dedi.
Düşme vakalarında genelde morluk, iç kanama veya yaralanma bulgularının olduğunu söyleyen doktor, bebekte bu bulguların olmadığını ancak istismar bulgularının uzun sürenin sonucunda oluşan bulgular olduğunu belirtti.

“SADECE ANNEYİ FERYAT EDERKEN GÖRDÜM”

Kalabalığın arasında sadece annenin feryat ettiğini ve kendini yerlere attığını söyleyen doktor, “Ben karar mercii değilim ancak kalp masajı yapılırken hiçbir erkekte gram üzüntü görmedim. Hastanedeki çalışanlardan birisi de benim yanıma gelip şu cümleleri kullandı; “Hocam kendi aralarında ‘fasulye sırığına düştü’ deyip gülüşüyorlar” diye konuştu.

(Cumhuriyet)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir