Beşiktaş taraftarları bastırdı! UEFA, TFF ve futbolcu transferleri için soruşturma başlatıyor…

featured

Beşiktaş Futbol Kulübünün transferler hakkında yaptığı açıklama sonrası, Twitter’da Beşiktaş taraftarlarının paylaşımıyla #UefaTurkishFootballCheckOver” dünya sıralamasında birinci sıraya yükseldi. UEFA’nın konuyla ilgili TFF’den bir açıklama istedi. Gelen e-mail’de Ocak ayında yapılan tüm transferlerin sözleşme detayları istendi.
Yurt içinden de, yurt dışından da yapılan her transfer için aslında hem kulüpler FIFA’nın transfer sistemine bilgileri girmek zorunda. UEFA’nın da kendisine bağlı ülkelerinin federasyonlarının izniyle bu bilgilere ulaşmak için yetkisi var. UEFA’nın elinde bu yetki olmasına rağmen TFF’den açıklama istemesi dikkat çekti.

UEFA’nın Beşiktaş kulübü ve taraftarınca başlatılan hareketten çok rahatsız olduğu, kısa süre içinde Türkiye’ye maliye ve hukukçulardan oluşan bir heyet göndererek bir dizi tarama yapacağı öğrenildi.

UEFA’nın FFP ile ilgili yaptığı planlamayı yakından takip eden ve M.City davasını izleyen The Sun muhabiri Martin Lipton, “Sadece taraftarın başlattığı kampanyalar UEFA tarafından pek ciddiye alınmaz. Ancak bir kulüpten çağı gelmesi UEFA’yı harekete geçirir. Mutlak bir soruşturma olacaktır” iddiasını ortaya attı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir