Berat Kandili duası nedir, Berat Gecesi’nde hangi namaz kılınır ve nasıl ibadet edilir?

Berat Kandili ibadetleri, okunacak duası ve kılınacak namazı, Berat Gecesinin gelmesiyle birlikte araştırılmaya başlandı. Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağının müjdelendiği Berat Kandilini ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar “Berat Kandil gecesi duası nedir, hangi namaz kılınır ve nasıl ibadet edilir?” sorularının cevaplarını merak ediyor.

featured

Hicri aylardan Şaban ayının 15’inci gecesine denk gelen Berat Kandilinin gelişiyle birlikte gözler Berat Kandili ibadetleri, okunacak duası ve kılınacak namaza çevrildi. Allâh’ın affı ve bağışlamasının çok olacağının müjdelendiği Berat Kandilini ibadetle geçirmek isteyen Müslümanlar “Berat Kandil gecesi duası nedir, hangi namaz kılınır ve nasıl ibadet edilir?” sorularına yanıt aradı. İşte, günahların bağışlanacağı bu mübarek gece hakkında merak edilenler…

BERAT GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2022 Dini Günler Takvimine göre Berat Kandili 17 Mart 2022 tarihinde idrak edilecek.

BERAT KANDİLİ İBADETLERİ

Kur’an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur’an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Hz. Muhammed’ (s.a.s) salât ve selâmlar getirilmeli, kendisinin şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli. İşte, Berat Kandili ibadetleri…

1- Gündüzünde oruç tutmak

2- Kaza namazı ve Nafile namaz kılmak

3- Kur’an-ı kerim okumak

4- Tevbe istiğfar etmek

5- Salavat getirmek

6- Allah’ı çokça zikretmek

BERAT KANDİLİ DUASI

Bismillahirrahmanirrahim

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Ey ihsan ve ikram sahibi olan ve kendisine ihsan ve ikram edilmeyen Allah’ım!

Ey Celal ve ikram sahibi olan.

Ey lütfu ve ikramı bol olan.

Sen’den başka ilah yok.

Sen kendine yönelenlerin yardımcısı ve kendine sığınanların eman verenisin.

Korkanların kendisinde emniyet bulduğu yüce Zat’sın.

Allah’ım! Beni katından kovulmuş ve rızkı dar olanlardan kılma.

Allah’ım! Fazl’u ihsanınla benim kötülüğümü ve mahrumiyetimi sil, rızkı bol ve hayırlara muvaffak kullarından yaz.

Şüphesiz en doğru sözlü olan Sen’sin ve dedin ki; Allah dilediğini siler, dilediğini sabit bırakır”. (R’ad/39)

İlahi! Bu mübarek gecede bildiğimiz, bilmediğimiz belaları bizden uzaklaştır, şüphesiz Sen kerem sahibisin.

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Ala Ali Muhammed.

BERAT KANDİLİ GECESİ HANGİ NAMAZ KILINIR?

100 Rekatlık Namaza “Ya Rabbi,senin rıza-i şerifin için namaza.Beni afv-ı ilahine,feyz-i ilahine mazhar eyle. Kasveti kalpden,dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip,süeda(iyiler) defterine kaydeyle.” diyerek niyet edilir. Bu şekilde niyet edemeyenler “hacet namazına,hayır namazına” diye niyet edilebilir. Her rek’atte bir Fatiha 10 ihlası şerif okunur.İki rek’atte bir selam verilerek 100 rek’ate tamamlanır. 100 rek’at namazı ara vermeden kılmak şart olmamakla birlikte dinlenerek kılınabilir. 100 Rekatlık namazın vakti, yatsı namazıyla başlayıp, imsak kesilinceye kadar devam eder. Namaza yatsıdan sonra başlanabilir. 100 rekatlık namazda okunan ihlası şerifleri 10 okumak yerine her rekatte 100 def’a okuyarak 10 selamda da kılınabilir. Ancak 50 selam ile 100 rek’at kılmak daha faziletlidir.Zira bu namazın özelliği,yapılan secdelerin çok olmasıdır.

Ramazan’ın habercisi üç aylar başlıyor! Üç aylarda hangi ibadetler yapılmalı?

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir