“Berat Albayrak’ın istifası hem Erdoğan’a hem partiye ciddi zarar verdi”

featured

Reuters ajansı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı da olan Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesini Ankara’da AK Partili yetkililere sordu.

İsmi açıklanmayan bir yetkili “Bu şekilde istifa etmek hem Erdoğan’a hem partiye ciddi zarar verdi” dedi.

AK Parti’li bir yetkili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Instagram üzerinden istifa etmesinin ‘hem Erdoğan’a, hem partiye ciddi zarar verdiğini’ söyledi. Reuters ajansına konuşan yetkili, “Nihayetinde Erdoğan onu partinin başına getirecekti” dedi.

Reuters’ın aktardığına göre, Albayrak’ın mesajının içeriğine ve Erdoğan’ın kendisini desteklemiş olmasına dikkat çeken yetkili, “Bu şekilde istifa etmek hem Erdoğan’a hem partiye ciddi zarar verdi” dedi.

Albayrak’ın rolünün kendi alanından ulusal güvenlik dahil daha geniş alanlara uzandığını söyleyen yetkili, “Erdoğan Berat Bey’e büyük yatırım yapmıştı. Bazı bakan ve bürokratları karşısına almıştı. Nihayetinde Erdoğan onu partinin başına getirecekti” diye konuştu.

Reuters, Merkez Bankası başkanlığına Naci Ağbal’ın atanmasının Albayrak’ı rahatsız ettiği iddiasını altı farklı yetkiliye dayandırdığını belirtirken, ekonomi yönetiminden bir yetkili “Atanan bu isim, Albayrak’ın birlikte çalışabileceği, aynı ekonomik görüşleri paylaştığı birisi değildi” ifadelerini kullandı.

Üst düzey bir yetkili ise Albayrak’ın istifasının kabinede ve cumhurbaşkanlığı kadrolarında daha geniş bir değişikliği tetikleyebileceğini belirtti.

Teneo danşmanlık şirketinden Wolfango Piccoli, istifaya dair yorumunda ‘Erdoğan için siyasi açıdan utandırıcı’ dedi. Piccoli, “Erdoğan Albayrak’ı parti içinde ilerletmek için çok büyük bir siyasi yatırım yaptı. Kendisine görülmemiş bir güç ve nüfuz verdi; bu da AK Parti içinde kilit önem taşıyan isimlerin yabancılaştırılmasıyla yapıldı” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir