Belhanda’dan Cem Emiroğlu’na cevap: “Daha önce hakem bize ‘negro’ dedi, şimdi de bu… Ben bedeviyim ama takımını seven bir bedeviyim!”

featured

Galatasaray Kulübü Divan ve Disiplin Kurulu Üyesi olan Cem Emiroğlu, kişisel Twitter hesabından Sarı Kırmızılı ekibin 10 numarası Younes Belhanda’yı topa tuttu. Galatasaray’ın 4-3 kaybettiği Konyaspor maçının ardından Belhanda’nın gönderilmesi gerektiğini belirten Emiroğlu, Faslı oyuncu hakkında sert ifadeler kullandı ve ”Bu bedevi ile mi sözleşme uzatılacak? Yazıklar olsun. Kuruş değeri yok bu herifin. Gönderin gitsin. 90 dakika boyunca 2 ara pas yapacak, milyon euro götürecek. Ne güzel İstanbul. Fatih Terim’in Belhanda aşkını bir türlü anlamadım. Anlayan varsa anlatsın.’ paylaşımını yaptı.

Bu ifadelerin ardından Galatasaraylı taraftarlar, Belhanda lehine tweetler attı ve Emiroğlu’na sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Özellikle Emiroğlu’nun ‘bedevi’ kelimesini kullanmasına sinirlenen bir grup taraftar, Emiroğlu’nun bir an önce Sarı Kırmızılı ekipteki görevi görevinden uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı.

Younes Belhanda’dan cevap geldi

Younes Belhanda, Cem Emiroğlu’nun kendisine yönelttiği eleştirilere kişisel Instagram hesabından yanıt verdi. Bu yorumların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Faslı oyuncu, ”İlk olarak bir hakemin ‘Negro’ tabirine maruz kaldık, şimdi Galatasaray Disiplin Kurulu Üyesi ‘bedevi’ tabirini kullanıyor. Bu ırkçılık ne kadar ileri gidecek! Futbolunu beğenmeyebilirsiniz ancak ‘bedevi’ diyerek bir toplumu, milleti küçük göremezsiniz. Bunun kimseye yararı olmaz. Dostum, ben kesinlikle bir bedeviyim fakat takımını seven bir bedeviyim.” paylaşımını yaptı.

Belhanda’nın yaptığı paylaşım, kısa süre içerisinde beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu.

Bedevi ne demek?

Bedevi kelimesi, halk arasında çölde yaşayan ya da göçebe bir hayat sürdürerek çadırda kalan kişilere verilen isimdir.

Bedevi kelimesinin sözlük anlamı nedir?

1. Çölde yaşayan kişi.

2. Göçebe bir şekilde yaşayan ve çadırda kalan kişiler.

3. Bedevilik tarikatına mensup olan kimse, derviş.

4. Uygun, uyumlu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir