Yıl 2022! Beşiktaş Bebek’te bulunan Momo Bebeköy adlı restoran başörtülü iki kadını içeriye almadı…

İstanbul Beşiktaş'taki Momo Bebeköy isimli restoran, tesettürlü kadın müşterileri içeri almadı. Duruma tepki gösteren kadınlara, restoran çalışanı, "'Türbanla alamıyoruz. Burası özel mülk. Almak zorunda da değiliz" dedi. Restoran çalışanının bu tutumu sosyal medyada tepki topladı.

featured

İstanbul Bebek’te Momo Bebeköy isimli restoran, sosyal medyada yayılan bir iddiaya göre tesettürlü kadın müşterileri içeri almadı. Duruma tepki gösteren kadınlara, restoran çalışanı, “Türbanla alamıyoruz. Burası özel mülk. Almak zorunda da değiliz” diye garip bir savunma yaptı. Neye uğradığını şaşıran kadınlar cep telefonu ile kaydettiği o anların videosunu sosyal medyada paylaştı.

İstanbul Beşiktaş’taki bir mekanda meydana gelen olay sosyal medyada gündem oldu. Bebek’te ünlü bir mekana girmek isteyen iki genç kadının içeriye alınmaması ve sonrasında yaşananlar kameralara yansıdı.

“TESETTÜRDEN DOLAYI ALMIYORUZ”

Bebek’te mekana gelen iki tesettürlü genç kadın, içeriye girmek istedi ancak görevlilerin engeliyle karşılaştı. Kadınlardan birinin cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde işletme görevlisinin, “Tesettürle alamıyoruz. Burası özel mülk. Almak zorunda da değiliz” dediği duyuluyor.

TEPKİ ÇEKTİ

Video sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Kullanıcılar olaya tepkilerini sert bir şekilde gösterirken, söz konusu işletme de eleştirilerden nasibini aldı.

O tepkilerden bazıları:

  • Yıl 2022 olmuş ama Türkiye’de başörtüsü düşmanlığı hız kesmeden devam ediyor.
  • Bu zihniyet hala Türkiye’de maalesef yaşıyor. Gerekli tepki gösterilmedikçe de yaşamaya devam edecek!
  • Bugün bir işletmede bunu yapan yarın kamusal alanda tekrardan başörtüsü yasaklar. O yüzden tepkimiz buna!
  • Bu işletme derhal kapatılmalı.
  • Bu arkadaşın mekanını mühürleyin lütfen ve cezai işlem uygulayın. Bir vatandaşa dinine, ırkına, görünüşüne göre hizmet vermemek anayasal suçtur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir