BDDK 21 faizsiz konut şirketini kapattı! İşte tasfiye edilen şirketler…

featured

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişiklik nedeniyle tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetimi BDDK bünyesine alındığı geçtiğimiz günlerde açıklanmış ve bu bünyede hizmet veren şirketlerin faaliyet izni için 7 Nisan 2021 tarihine kadar başvurmaları istenmişti.

BBDK’ya başvuru yapan 35 şirketten 21’i BBDK’dan onay alamadı ve kapatılmasına karar verildi. İşte BBDK’nın tasfiye kararı aldığı faizsiz ev alma şirketleri…

BDDK’dan 21 şirket için tasviye kararı

BDDK, kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen ‘tasarruf finansman’ sistemine faizsiz finansman modeliyle konut edindiren 21 firmanın tasfiyesine karar verdi.

İhtiyaç Evim kapatıldı mı?

Resmi Gazete’de yer alan listeye göre tam adı İHTİYAÇEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. de tasfiye edilen şirketlerden biri oldu.

BDDK’nın yaptığı denetimler sonucu intibak taleplerinin reddi ve tasfiyelerine karar verilen tasarruf finansman şirketlerinin listesi, Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Para yatıranlar ne olacak?

Buna göre Kurul, intibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin tasfiyesine karar kıldı. İntibak şartlarını taşımayan ve tasfiyesine karar verilen şirketlere BDDK ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Tasfiye Komisyonu atanacak.

Şirketlere BDDK ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından Tasfiye Komisyonu atanacak. Vatandaşların hak ve menfaatleri korunacak. Tasarruflarını bu şirketlere yatırmış olanlar mağdur edilmeyecek.

İşte kapatılan şirketler:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir