Bayramlık baklava alırken dikkat

featured

Baklavanın geleneksel Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olduğunu belirten Cüneyt Turna, tüketicilerden baklavayı satın almadan önce mutlaka tadım yapmalarını istedi. “Günlük üretilen baklava zaten tadından ve çıtırtısından kendisini belli edecektir. Bizim tüketicilerden asıl isteğimiz merdiven altı diye tabir ettiğimiz menşei bilinmeyen baklavadan uzak durmalarıdır. Pek çok baklavada imalatı ucuza mal etmek için pancar şekeri yerine glikoz şurubu kullanılıyor. Glikoz şurubunun sağlık açısından riski çok fazla”

 

GLİKOZ ŞURUPLU BAKLAVA NASIL ANLAŞILIR?

Seydioğlu Baklava Genel Müdürü Cüneyt Turna, glikoz şurubu olan baklavanın renginin daha açık ve parlak olduğunu, yendiğinde ise hem boğazda hem de midede yanma hissine yol açtığını ifade etti. Glikoz şurubuyla yapılan baklavanın çabuk bayatladığını ve şekerlendiğini söyleyen Turna, insan sağlığıyla oynamanın çok ağır bir vebal olduğunu vurguladı.

70 yıllık tarihi boyunca en kaliteli malzemelerle baklava imalatı yapmanın Seydioğlu Baklava’nın düsturu olduğunu söyleyen Seydioğlu Baklava Genel Müdürü Cüneyt Turna, midye baklava, havuç dilimi, fıstıklı dürüm, şöbiyet, ev baklavası, cevizli baklava çeşitleri gibi pek çok baklava çeşidinde iddialı olduklarını söyleyerek kaliteli baklavada kaliteli malzemenin yanı sıra maharetli ustanın da önemli olduğunu belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir