Bayramda ilk kahvaltıya dikkat!

Mübarek Ramazan ayının sona ermesine bir gün kaldı. Kahvaltıyı hayatımızdan çıkardığımız bir aydan sonra günde iki öğün beslenmeye alışan vücudun normale geçiş süreci pek kolay olmayabilir. Uzmanlar Ramazan ayı sonrası yapılan ilk bayram kahvaltısı konusunda uyarıda bulundu.

featured

Ramazan Bayramı’nın gelişi ile birlikte mideler de bayram edecek. Ramazan ayında aç ve susuzluğa alıştıktan sonra afiyetle yenecek kahvaltılara dikkat! Uzmanlar hamur işi yiyecekler ve tatlılar yerine peynir, zeytin, yumurta, bal ve bol miktarda yeşil sebze tüketilmesini önerdi.

UZMANLAR UYARIYOR!

Uzmanlar tarafından bayram sabahından itibaren yapılacak ilk kahvaltıda kızartmalar, hamur işi yiyecekler ve tatlılar yerine peynir, zeytin, yumurta, bal ve bol miktarda yeşil sebze tüketilmesi öneriliyor.

Tüm besin gruplarından bir arada yenmemesi önerilirken, yavaş ve iyi çiğnemek, az ve sık yemek, posa alımı için sebze ve meyveleri mutlaka tüketmek öneriliyor. Yağlı gıdalar tüketilirken yeterli miktarda ve doymamış yağlardan tüketmek önemli.

Günlük en az 1,5-2 litre su içmek, tahıllardan, kuru baklagillerden ve hayvansal besinlerden proteini yetecek miktarda almaya dikkat etmek gerekiyor.

Yavaşlayan metabolizmayı arttırmak için de, öğünlerden en az 1-2 saat sonra 45 dakikalık tempolu yürüyüşlere başlanması bizi olası rahatsızlıklardan koruyacaktır.

YÜKSEK KALORİLİ ÜRÜNLER KİLO ALDIRABİLİR

Klasik Türk mutfağı olarak isimlendirdiğimiz az yağlı ve salçalı olacak şekilde zeytinyağlı yemekler, çorbalar, sebze yemekleri tüketilmeli. Tatlı olarak baklava ve börek tarzı gıdalar yerine sütlü tatlıları, meyveli dondurmaları tercih etmek daha az ağırlık verecektir. Tüm bu gıdalar gaz ve şişkinlik oluşumunu önleyecektir.

Metabolik rahatsızlığı ve mide hassasiyeti olan kişilerde, yüksek kalorili besin tüketimi ani şeker yükselmelerine ve beraberinde tansiyon problemleri, kalp-damar rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Ayrıca vücuda alınan yüksek kalorili ürünler ağırlık artışına neden olurken ciddi bir kilo alımına da sebep olabilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir