Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün oldu mu? 5-6 Mayıs 2022 okullar tatil mi?

Ramazan bayramı tatili için son Kabine toplantısından karar çıkması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram tatilini 9 gün olarak açıklayacağı düşünülüyordu. Ancak konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 2, 3 ve 4 Mayıs, Ramazan bayramı olarak ihya edilecek. Bu günlerde ise tüm devlet kurumları tatil yapacak. 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günü okulların açık olup olmadığı merak konusu oldu.

featured

Ramazan bayramı tatili 1 Mayıs Pazar günü hafta sonundan itibaren başladı. Özellikle resmî tatili değerlendirenler, bayramdan önce büyükşehirlerden ayrıldı. Daha uzun bir tatil yapmak isteyenler bayram tatilinin 9 gün olmasını bekliyordu. 2, 3 ve 4 Mayıs, Ramazan bayramı nedeniyle tatil ilan edilirken, 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma gününün de tatil olması bekleniyordu. Kabine toplantısında bayram tatili konusunun netleşeceği kaydedilirken, ne Cumhurbaşkanı Erdoğan ne de hükûmet tarafından konuyla ilgili hiçbir açıklama gelmedi.

5 MAYIS – 6 MAYIS 2022 OKULLAR TATİL Mİ?

Bayram sonrası 5-6 Mayıs tarihlerinde mesai devam edecek. Perşembe ve Cuma’ya denk gelecek bu günlerde okullarda eğitim ve öğretim de devam etmiş olacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

1 Mayıs Pazar: Bayram arifesi

2 Mayıs Pazartesi: Bayramın 1. günü

3 Mayıs Salı: Bayramın 2. günü

4 Mayıs Çarşamba: Bayramın 3. Günü

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Pazartesi ilk günü idrak edilecek olan Ramazan bayramı tatili cumartesiden başlayacağı için toplamda 5 gün olarak değerlendirilebilecek. Buna göre bayram tatili 30 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında düşünülebilir.

Bayramın 9 gün olması ihtimali ise bir süredir konuşuluyordu. Kabine ardından herhangi bir karar gelmezken özel sektöre 9 gün için yeşil ışık yakıldı.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yılın ilk bayram tatili 2 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Ancak ilk günün Pazartesiye gelmesinden kaynaklı olarak öğrenciler ve hafta sonu izinli çalışanlar tatile 30 Nisan cumartesi gününden itibaren çıkmış olacak.

2 Mayıs Pazartesi Ramazan bayramı tatilinin ilk günü olurken son günü de 4 Mayıs Çarşamba olacak. Bayram toplamda 3 gün sürecek. Arifeyle birlikte bayram tatili resmiyette 3,5 gün olarak verildi.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU MU?

Sabah’tan Faruk Erdem’in haberine göre; Ramazan bayramı resmi tatil olduğu için tüm çalışanlar açısından 3.5 günlük bir izin söz konusu. Bu yıl arefe günü 1 Mayıs’a rastlıyor. 1 Mayıs ise Pazar günü olacak. Böylece Pazar günü haftalık iznini yapanlar açısından bir farklılık oluşturmayacak.

Ancak Pazar günü çalışanlar mesai yapmış olacak. Daha sonra tüm çalışanlar 2,3 ve 4 Mayıs günleri bayram iznini yapabilecek.

Bu tarihlerde çalışması yapanlar ise 1 günlük çalışmaya karşılık 1 günlük yevmiye alacaklar. Bu durumda özel sektör çalışanları Perşembe ve Cuma günleri işlerine dönmek durumunda. Yani 9 günlük tatil onlar için geçerli olmayacak.

Ancak hükümet tatili 9 gün yapma kararı verse de vermese de özel sektör çalışanlarının da tatili 9 güne çıkartma şansı bulunuyor. Bunun birkaç yöntemi var.

ŞİRKETLER BELİRLEYİCİ OLACAK!

Çalışanlarının 9 gün tatil yapmasını isteyen özel sektördeki şirketler isterlerse bunu sağlayabilirler. Eğer haftanın 5 günü çalışma yapılıyorsa şirketler de çalışanlarına 2 gün idari izin verirler. Bu durumda haftanın 5 günü çalışanlar cumartesi- pazarları birleştirerek 9 gün izin yapabilir.

Böylece 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri idari izinli sayılırlar. Eğer haftanın 6 günü çalışılıyorsa bu kez izin 6 güne çıkartılabilir.

İki gün idari izin verilirse 7 mayıs cumartesi iş başı yapılabilir. Bu cumartesi de idari izinli sayılırlarsa 9 güne ulaşılır. Böylece haftada 5 gün çalışanlar için 2 gün, haftada 6 gün çalışanlar için ise 3 günlük idari izinle 9 güne ulaşılır.

Burada dikkat edilmesi gereken konu, idari izin olduğu için işverenler bu günleri yıllık izinden düşemiyor. Ayrıca maaştan da kesemiyor.

YILLIK İZİN HAKKI DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Eğer işveren idari izin konusunda bir karar vermez ise çalışanların yine de 9 günlük izin yapma imkânları var. Son yapılan yasal değişikliklerle bir bölümü 10 gün olmak üzere yıllık izinler istenildiği kadar bölünebiliyor.

Yani çalışanlar isterlerse izinlerinin 10 günlük kısmından sonraki bölümünü 1’er gün olarak da kullanabiliyor.

Bu durumda çalışanlar Perşembe ve Cuma günlerini, cumartesi çalışıyorlarsa her iki cumartesini yıllık izninden kullanarak yine tatilini 9 güne çıkartabilir.

Ancak burada da tamamen işveren ile işçi arasında varılacak mutabakat söz konusu olacak.

İZİN KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

*Resmi tatil ve bayramda çalışanlara mesailerinin ücretleri ödenir, yerine izin kullandırılamaz.

*Resmi tatil ve bayramlarda yapılan çalışmalar yüzde 100 fazlası ile ödenir.

*Bu dönemde çalışmayıp izin yapan işçilere, o ay maaşı tam ödenir.

*Gazetecilerde genel tatil ücreti kavramı yok. Bayramda çalışan gazeteciye fazla mesai olarak her saat için yüzde 50 fazla ücret ödenir

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir