Başörtülü kızın sözleri şoke etti! Meğer başörtüsü yasağını CHP kaldırmış!

CHP'nin İstanbul'da düzenlediği üye katılım töreninde sahneye çıkan Ayşenur Ulus isimli başörtülü genç kız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldırılması için çabaladığını söyleyerek teşekkür etti. Genç kızın bu sözleri, Kılıçdaroğlu'nun daha önce başörtüsüyle ilgili söylediği sözleri yeniden gündeme getirdi.

featured

Başörtülü üniversite öğrenci Ayşenur Ulus’un başörtüsü yasağının kaldırılması sebebiyle CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmesi sosyal medyanın gündemine oturdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanbeyli İlçesi Üye Katılım Töreni programına katıldı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından yeni üyelere rozet takıldı.

https://twitter.com/Yusaisback/status/1515378078360514566?s=20&t=LdSYsvt8NiLS1b4D2GLQ8A

Törende CHP’nin yeni üyelerine de söz verildi. Sahneye çıkan üniversite öğrenci Ayşenur Ulus’un başörtüsüyle ilgili sözleri dinleyenlerin ağızlarını açık bıraktı. Başörtülü genç kız, “Bitlisliyim. Önceden hiçbir partiye üyeliğim yoktu. İlk defa CHP’ye üye oldum. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılmasında; partinizin ve şahsınızın gösterdiği demokratik tavır için genç üniversiteli bir kişi olarak teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başörtülü kızın bu sözleri sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Kullanıcılar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce başörtüsüyle ilgili söylediği sözleri hatırlatarak genç kızın açıklamalarına tepki gösterdi.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ DEVAMI İÇİN AYM’YE GİTMİŞLERDİ

2008 yılında başörtüsü yasağının kaldırılması için TBMM’de kabul edilen yasayı CHP, Anayasa Mahkemesine taşımıştı. CHP’nin yasanın iptali için yaptığı başvuru dilekçesinde Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin de imzası vardı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir