Başakşehir’e imza atan Mesut Özil’den Fenerbahçe açıklaması: ‘O konu…’

Medipol Başakşehir'e transferinden dolayı mutluluk duyduğunu ve doğru adreste olduğunu söyleyen Mesut Özil, "Hedefim sadece huzurlu olmak ve futbol oynamak" ifadelerini kullandı. Özil, Fenerbahçe ile ilgili sorulan soruya da yanıt verdi…

featured

Medipol Başakşehir, yeni transferi Mesut Özil için imza töreni düzenledi. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Mesut Özil, transferden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Mesut Özil, Başakşehir’e transfer süreciyle ilgili, “Başakşehir’de olduğum için çok mutluyum. Hedefim, sadece futbol oynamak. Doğru adreste olduğumu düşünüyorum. Süreç baya iyi geçti. Konuştuk ve anlaştık. Fenerbahçe her zaman kalbimde olacak. Tüm kalbimle en iyi dileklerimi iletiyorum. Forma numarası için de Berkay kardeşimle konuştuk. 10 numarayı verdi. En önemli olan şey sahada birlikte mücadele etmek. Sahada elimden geleni yapacağım.” dedi.

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ile transferden önce görüştüğünü belirten Mesut Özil, “Çok fazla Fenerbahçe’yle alakalı konuşmak istemiyorum artık, o konu benim için kapandı. Buraya mutlu olmak için geldim. Her zaman Fenerbahçeli olacağım, tüm camia her zaman destek verdi, hala da destek veriyor.

Futbolda bazen olabiliyor, hedeflerin oluyor, mutlu olmaya çalışıyorsun bazen işler rast gitmiyor, yollar ayrılıyor. Başakşehir’e mutlu olmaya geldim. Orada o şansı bulamadım. Emre hocayı uzun yıllardır tanıyorum, konuştuk, anlattı bana futbol düşüncelerini, çok hoşuma gitti. O yüzden Başakşehir’i tercih ettim. Her zaman demiştim, en büyük hayalim Fenerbahçe’de oynamaktı, Fenerbahçe sayesinde futbola alıştım.

Dünya devi Mesut Özil, Başakşehir’e kadar düştü

Futbolda her zaman her şey olabiliyor. Hedefim sadece burada huzurlu olmak, futbol oynamak, aile gibiler, keyif alacağımı düşünüyorum. Bir sene sonra yine başkanımızla konuşacağız, değerlendireceğiz. Ona göre hareket edeceğiz. Ben Fenerbahçeli olarak sadece bir kulübe gidebilirdim, o da Başakşehir’di. Çok mutluyum.” açıklamasında bulundu.

İmza töreninde konuşan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ise şunları söyledi;

“2 yıllık bir anlaşma teklif ettik ancak kendisi 1 yıl istedi ve sonra konuşalım dedi. Saygı duyduk. Bizim için Mesut’la attığımız imza sadece formalite. Kendisi burada oynamak istediği sürece takımda kalabilir.

Ücret konusunda da fedakarlık yaptı. Başakşehir ve benim için ayrı anlamı olan bir gün. Mesut Özil’i biraz önce antrenmanda Başakşehir formasıyla gördüğüm zaman şu aklıma geldi, 2018 yılında bir Alman gazetesine verdiğim röportajda kendisiyle bir gün Başakşehir’de yollarımız kesişir demiştim, bugün o rüyanın gerçekleştiğini görüyorum.

Mesut yanımda. Mesut’a hoş geldin diyorum. Türk futbol tarihinde Türk oyuncu olarak Mesut’un kariyerine sahip olan başka bir oyuncu yok. Bugün Başakşehir ailesinin içinde olması bizim için ayrı bir mutluluk.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir