Başak Demirtaş için seferber olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Süleyman Soylu için cübbesini giymedi

featured

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” açıklamasında bulundu.

Gül’ün paylaşımı, Süleyman Soylu’nun annesi ile çekildiği fotoğrafa sosyal medyada küfür eden kişinin çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına isyan etmesinin hemen ardından geldi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik yapılan çağrılar için “Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” dedi.

Başak Demirtaş için öyle dememişti

Süleyman Soylu’nun paylaşımının ardından bu açıklamaları yapan Gül, sadece birkaç ay önce Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş için başlatılan kampanyaya destek vermişti.

Abdülhamit Gül’ün “onur, iffet” gibi hassasiyetleri dile getirdiği bu paylaşımı, Süleyman Soylu için de yapmaması, üstelik adalet isteyenleri eleştirmesi tepki çekti.

Süleyman Soylu’ya ne denmişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hastanede 45 gündür tedavi gören annesi Servet Soylu’ya sosyal medyadan küfür eden şahsın adli kontrolle serbest bırakılmasına çok sert çıktı. Soylu, “Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder. Tweetimle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım” demişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir