Başak Cengiz’i öldüren Can Göktuğ Boz için ağırlaştırılmış müebbet istemi

İstanbul Ataşehir'de geçtiğimiz yıl kasım ayında, yolda gördüğü ve hiç tanımadığı Başak Cengiz'i (28) samuray kılıcıyla vahşice katleden Can Göktuğ Boz'la (27) ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin kanını donduran cinayeti işleyen cani, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Son dakika gelişmesine göre savcı, "Tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

featured

Geçtiğimiz yıl 9 Kasım’da Ataşehir’de 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz, yolda yürüdüğü sırada, kendisini hiç tanımayan Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla vahşice öldürülmüştü. Bugün yaşanan yeni gelişmeye göre cani, ikinci kez hakim karşısında çıktı. Son dakika gelişmesine göre savcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Türkiye’yi sarsan Başak Cengiz cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı! Can Göktuğ Boz, samuray kılıcını defalarca saplıyor…

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle bağlandı. Duruşmada Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz, babası Avni Cengiz, nişanlısı Mahir Mızrak ve Başak Cengiz’in çok sayıda akrabası yer aldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşma mahkeme başkanının Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporları okumasıyla devam ediyor.

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Can Göktuğ Boz’ın yargılandığı davada savcı, “Tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Can Göktuğ Boz’un Ataşehir’de 9 Kasım 2021’de Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldürdüğü belirtiliyor. İddianamede sanık Boz’un önceden tanımadığı, aralarında herhangi bir husumet bulunmayan ve tartışma yaşanmayan maktulü, içgüdüsel tatmin amacıyla 6 adet öldürücü nitelikte olacak şekilde birden fazla kesici delici aletle, nedensiz yere salt öldürmüş olmak için öldürdüğü değerlendirmesi yapılıyor.

İddianamede Boz’un olaya müdahale etmek isteyen kişiye de “Yaklaşma sana da saplarım” şeklinde tehditte bulunduğu belirtiliyor.

İddianamede Can Göktuğ Boz’un “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “Silahla tehdit” ve “Yasak bıçaklar ve diğer aletleri vahim miktarda bulundurma” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Başak Cengiz’in katili Can Göktuğ Boz’un yeni fotoğrafı ortaya çıktı! Samuray kılıçlı katil hakkında şok detaylar…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir