Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında flaş gelişme! Duruşma tarihi belli oldu…

İstanbul Ataşehir'de Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapsi istenen Boz'un, 25 Şubat'ta hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

featured

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, mimar Başak Cengiz’in samuray kılıcıyla katledilmesiyle ilgili hazırlanan iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 25 Şubat’ta yapılacak.

İstanbul’da samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz’in katili Can Göktuğ Boz için ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis talebi istendi.

NE OLMUŞTU?

Olay 11 Kasım’da Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki bir sitenin önünde akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelmişti.

Bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz’un saldırısına uğradı. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre şüpheli şahıs, hiçbir şey söylemeden elindeki 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcını Cengiz’e peş peşe saplamaya başlamıştı.

Genç kızı yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam eden şüpheli, daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaşmıştı.

Olayda hayatını kaybeden Başak Cengiz’in Ankara’da ikamet ettiği, geçici görevle İstanbul’da bir inşaat firmasında görevlendirildiği bu olaya kurban gitmese görevini tamamlayıp cumartesi günü evine döneceği öğrenilmişti.

Polis ekipleri olaya ilişkin şüpheli Can Göktuğ Boz’u gözaltına almıştı.

Şüphelinin evinde yapılan aramada ise 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar arasında olayda kullanılan samuray kılıcının da bulunduğu öğrenilmişti.

‘DAHA KOLAY OLDUĞU İÇİN KADIN ÖLDÜRMEYİ TERCİH ETTİM’

Adliyeye sevk edilen Boz, hakimlikteki sorgusunda önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, “Olay günü sinirlerim ve moralim bozuktu. Bir anlık öfke ile istemeden yaptım. Bir kadını öldürmek daha kolay olduğu için kadın öldürmeyi tercih ettim. Maktulü tanımıyorum. Kılıç çantanın içindeydi, maktulü gördükten sonra arkasından yürüdüm, çantamdan kılıcı çıkarıp maktule 4 kere sapladım diye hatırlıyorum. Sonra eve gittim, üzüntüm ve moralimin bozukluğu geçti. Normalde böyle bir insan değilim, ben de kendime şaşırdım. Pişmanım” şeklinde savunma yapmıştı.

Can Göktuğ Boz, “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir