Bartın’daki madencilerin evlerinden ağıtlar yükseliyor! Yürek yakan kareler…

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında dün akşam meydana gelen faciada hayatını kaybedenlerden geriye ailesiyle ve arkadaşlarıyla çekildikleri fotoğrafları kaldı.

featured

Bartın‘daki maden ocağındaki faciada hayatını kaybeden madencilerin yakınları, sosyal medya hesaplarından yürek yakan paylaşımlar yaptı.

“AH BE KARDEŞİM ÇOK ERKEN OLDU”

Gürdal Serenli’nin ağabeyi Zekai Serenli, kardeşiyle aynı fotoğrafta yer alan ve yine faciada hayatını kaybeden Rahman Özçelik’in de bulunduğu bir fotoğraf paylaşarak şunları söyledi:

Bartın’daki maden faciasında şehit olan madencilerin fotoğrafları ortaya çıktı

“Ah be kardeşim çok erken oldu bu ayrılık çok erken yaşta gittiniz maden şehitlerimize Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.”

Faciada hayatını kaybeden iki arkadaş, Gürdal Serenli ve Rahman Özçelik

Hayatını kaybedenlerden Amasra’nın Kaman Köyünden Emrah Kaval’ın babası Hasan Kaval, sosyal medya hesabından oğlunun hayatını kaybettiğine ilişkin yazı paylaştı.

Emrah Kaval

Acılı baba Kaval, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Oğlum Emrah Kaval TTK müessesinde geçirdiği kaza nedeniyle vefat etmiştir. Bugün öğle namazına müteakip defnedilecektir.”

Bartın Amasra’daki maden ocağı faciasında ölü sayısı 41’e yükseldi

Amasra’nın Aşağıdere Köyünden Enes Aydın’ın öğretmeni Muhammet Mustafa Yıldız da “Başta mezun öğrencim Enes Aydın ve tüm diğer maden şehitlerimize rabbimden rahmet, ailelerine de sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Enes Aydın

“GÜNEŞİ GÖREBİLMEK İÇİN KARANLIĞI KAZIYORUZ”

Patlamada yaşamını yitiren Yasin Çelik’in, 5 Şubat 2021’de sosyal medya hesabından ‘Güneşi görebilmek için karanlığı kazıyoruz’ paylaşımı kaldı geride.

Serhat Kahraman’ın kuzeni Rıfat Kahraman ise “Bartın’da maden ocağında yaşanan patlama sonucu kuzenimiz Serhat Kahraman şehit olmuştur. Cenazesi öğle namazına Karabük Kışla Köyü camisinde kılınacaktır” paylaşımı yaptı.

Serhat Kahraman

Maden faciasında hayatını kaybeden Suat Demirkıran’ın ise geçen yıl, 7 Mart 1983 yılında Zonguldak’ın Armutçuk beldesindeki taş kömürü ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybedenleri manşetine taşıdığı gazetenin sayfasını hesabından paylaştığı görüldü.

Rasim Bulut’un ablası da kardeşinin hayatını kaybetmesinin ardından “Kardeşimiz Rasim Bulut’u maden kazası sonucu kaybettik. Rabbim geride kalanlara sabır versin. İkindi namazıyla Yaylacık Köyünden defnedilecek. Mekanı cennet olsun” diye bir paylaşım yaptı.

Rasim Bulut

Amasra’nın Kocaköy Köyünden Orhan Altun’un arkadaşı ise vefat haberini “Kimsenin kalbini kırmamış, dostluğu ve arkadaşlığı ile gönüllerde taht kurmuş Orhan Altun abimin Amasya’da madende şehit olduğunu üzüntüyle öğrendim. Mekanı cennet olsun kabri nurlarla dolsun” ifadeleriyle paylaştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir