Bartın Valiliği korkunç bilançoyu açıkladı! 13 köprü yıkık durumda; yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 45 yapı var…

featured

Kastamonu, Bartın ve Sinop sel kâbusunu yaşıyor. Sel önüne ne kattıysa aldı götürdü, o anlar hayatta kalma mücadelesine dönüştü. Bölgeden gelen görüntüler korkutucu. AFAD, sel felaketinde Kastamonu’da 36, Sinop’ta 7 kişinin ve Bartın’da 1 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kulaktan kulağa yayılan ve sosyal medyaya düşen “Kastamonu’da denizden 250-300 ceset toplandı. Kimlik tespiti yapılamadığı için açıklanmıyor” iddiası valilik tarafından yalanlandı.

13 köprü yıkıldı

Bartın Valiliği, sel bölgesindeki hasarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 4 gün önce meydana gelen selde 13 köprünün yıkıldığı ve 45 yapının ağır hasar gördüğü belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 11 Ağustos’ta saat 03.00 sıralarında başlayan sel afetinin Ulus İlçesi Abdipaşa ve Kumluca belde bölgelerinde bulunan köylerde etkili olduğu anımsatıldı.

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Ulaşılamayan yerleşim yeri bulunmamakta, servis yolu, menfez, boru gibi yöntemlerle ulaşım sağlanmıştır. Elektriksiz yerleşim yeri bulunmamaktadır. Köy ve bağlıları ile 40 üniteye su verilememektedir. Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 45 yapı bulunmaktadır. Tarım hasarı olarak selden etkilenen çiftçi sayısı 206 olup 43 köy ve mahalle etkilenmiştir. 430 dekar alanda 5 bin 951 dikili sera, çoğunluğu hayvan ve tavuk yemi olan 152 ton mahsul, 40 bin kapasiteli tavukçuluk tesisi ile 10 bin kapasiteli alabalık tesisi zarar görmüştür.”

Arife Ünal ölü bulundu

AFAD’dan yapılan son açıklamaya göre sel nedeniyle Kastamonu’da 34, Sinop’ta 6 kişi hayatını kaybetti, 9 kişinin tedavisi sürüyor. Bartın’da kayıp olarak aranan Arife Ünal’ın cansız bedeni bulundu. Ünal’ın kayaların arasında sıkışmış cesedine, evinin 600 metre uzağında ulaşıldı. Böylece felakette can kaybı sayısı 41’e yükseldi.

Bartın’dan acı haber! Sel sularına kapılarak kaybolan 84 yaşındaki Arife Ünal’ın cansız bedenine ulaşıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir