Bartın maden ocağı patlamasında göçükten çıkan işçi konuştu! ‘Göz gözü görmedi’

Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamada 3 kişi çıkarıldı. Maden ocağından çıkan ilk işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz, duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

featured

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

“OCAKTAN ÇIKAN İŞÇİ: GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİ”

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’nde “Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?” diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, “Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz-duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi” dedi.

“3 YARALI GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKARILDI”

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Grizu patlaması şüphesi var. Yeraltındaki 87 işçiden 6’sının hareketsiz göründüğünü” açıkladı.

Konuya ilişkin, CHP Amasra İlçe Başkanı Seyhan Bilgin ise, yeraltından üç yaralının çıkarıldığını açıkladı.

“SORUŞTURMA BAŞLATILDI”

Amasra’da meydana gelen patlama nedeniyle Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir