Bartın Amasra maden ocağı kimin, yeri nerede? Bartın Amasra maden ocağındaki patlama neden oldu?

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan bir maden ocağında patlama yaşandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında yaşanan patlama Türkiye gündemini derinden sarstı. Peki Bartın Amasra maden ocağı kimin, yeri nerede, maden ocağındaki patlamanın nedeni nedir?

featured

Bartın’da maden ocağında patlama meydana geldi. Yaşanan bu durum sonrası maden ocağındaki patlamanın nedeni merak edilmeye başlandı.

Söz konusu internet araştırmalarında “Bartın Amasra maden ocağı kimin, yeri nerede? Bartın Amasra maden ocağındaki patlamanın nedeni nedir?” sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı madende 14 işçi hayatını kaybetti, çok sayıda işçi mahsur kaldı. Bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Madendeki patlamanın grizu patlaması olduğu üzerinde durulmuştu.

BARTIN AMASRA MADEN OCAĞINDAKİ PATLAMA NEDEN MEYDANA GELDİ?

AFAD’dan gelen yen açıklamaya göre; “Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir.” denildi.

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU NE ZAMAN KURULDU?

Türkiye Taşkömürü Kurumu, 1983 yılında 96 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile kuruldu. Kurumun amacı taşkömürü madenciliğidir. Kuruma bağlı 5 adet müessese vardır. Bunlar Armutçuk Müessesesi, Kozlu Müessesesi, Üzülmez Müessesesi, Karadon Müessesesi, Amasra Müessesesi’dir ayrıca Zonguldak Merkezde Beyaz Saray olarak bilinen Genel Müdürlüğü bulunmaktadır.

BARTIN AMASRA MADEN OCAĞI KİMİN?

TTK Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı işletilmektedir.

AMASRA MADEN OCAĞI NEREDE?

Gömü 1 Nolu İşletmesi Çınar Yolu Mevkii No: 80/1, 74310 Amasra/Bartın

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir